Παναγία των Παρισίων: Από βραχυκύκλωμα ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά

Print Friendly, PDF & Email
Από βραχυκύκλωμα φαίνεται πως προκλήθηκε η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων που άφησε βαριά πληγωμένο το μνημείο.

Σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο ο οποίος μίλησε AP , υπό το καθεστώς ανωνυμίας, για τη διεξαγόμενη έρευνα, οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα το πράσινο φως να ψάξουν στα ερείπια για λόγους ασφαλείας.

Ο ίδιος Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε στο πως το μνημείο στερεώνεται με τη χρήση ξύλινων σανίδων σε ορισμένα ευάλωτα τμήματά του.

Επίσης, το RT μετέδωσε πως από μια έρευνα στην Εκκλησία την Τρίτη δεν προέκυψαν άμεσες ενδείξεις εμπρησμού.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι εξακολουθούν να ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε ενώ στον καθεδρικό ναό γίνονταν εργασίες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε την «υποδειγματική» αντίδραση των πυροσβεστών και των άλλων προσώπων που κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να σώσουν από την πλήρη καταστροφή τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Απαντήσεις από κάμερα που εγκαταστάθηκε λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά

Παράλληλα μια γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει σκαλωσιές και διεξήγε εργασίες στον ναό ανακοίνωσε πως μια κάμερα, η οποία είχε εγκατασταθεί μόλις μερικές ώρες πριν από την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας, μπορεί να περιέχει ζωτικής σημασίας στοιχεία για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Η εταιρεία Europe Echafaudage ήταν μία από τις πέντε εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του ύψους 90 μέτρων βέλους της Νοτρ-Νταμ το οποίο κατέρρευσε κατά την πυρκαγιά.

Εικόνες από την κάμερα, η οποία είχε τοποθετηθεί στο βόρειο κωδωνοστάσιο και βρίσκεται τώρα στα χέρια των ερευνητών, δείχνουν πως ο πρώτος καπνός βγαίνει από τη βάση του βέλους, δήλωσε στο Reuters ο Μαρκ Εσκεναζί, εκπρόσωπος της Europe Echafaudage.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή