Κούγιας: «Πανηγύρι στους βοηθούς, μακάρι να μείνουν οι ξένοι διαιτητές και παράγοντες»

Print Friendly, PDF & Email

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Fair Play 96,1» και μίλησε μεταξύ άλλων για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική διαιτησία, τονίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί ο ορισμός αλλοδαπών ρέφερι.

Αναλυτικά:

Για τις αρνητικές επιδόσεις της ΑΕΚ στην Ευρώπη, σε αντίθεση με την πορεία της στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτό δε συνέβαινε παλαιότερα με τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη; Η ΑΕΚ δε θα έπαιρνε ποτέ πρωτάθλημα. Έπρεπε να συμβούν φοβερά πράγματα. Έγινε αυτό που έγινε στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Έγινε αυτή η ιστορία με τον Κομίνη, όπου εκεί κατά τη γνώμη μου την ευθύνη την έχουν ο Στυλιάρας και ο Ποντίκης. Η ΑΕΚ είχε στο επιτελείο της τον κ. Λυσάνδρου, που ήξερε τους κανονισμούς και τη βοήθησε να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά. Γι’ αυτό λέω ότι… έπιασαν μπαρμπούνια στον υπόνομο».

Για τον ΠΑΟΚ: «Βλέπεις με ξένους διαιτητές που σφυρίζουν σε νορμάλ πρωταθλήματα, με τι ηρεμία γίνονται τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ όση ατυχία είχε πέρσι τόση τύχη έχει φέτος. Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η ηλικία των παικτών του και οι αποτυχημένες μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι. Ακόμα και ο Ζαμπά δεν είναι ένας φτασμένος παίκτης. Παράλληλα, χρησιμοποιείται ο Λημνιός για να βγει ο επιθυμητός τρόπος παιχνιδιού. Ο Βιεϊρίνια, από την πλευρά του, δεν μπορεί να αποδώσει στον ίδιο βαθμό στα 33 του. Αν παίξεις μπάλα μετά τα 31-32 σου, γυρίζεις στο σπίτι και… βάζεις παγάκια στους προσαγωγούς. Στον ΠΑΟΚ έχουν τρομερά μηχανήματα, το πρόβλημα είναι βιολογικό».

Για το αν «μπλοκάρει» τον Μελισσανίδη η παρουσία ξένων διαιτητών: «Εννοείται ότι δημιουργεί τεράστιο θέμα. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο στα παιχνίδια που παίζουν ξένοι διαιτητές. Όλοι αυτοί που έχουν εμπλακεί, οι… Μητροπουλαίοι, έχουν ζυμωθεί στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτές οι δοσοληψίες γίνονται παντού. Αν δείτε τι γίνεται στο τέλος του πρωταθλήματος με τις ομάδες που πέφτουν και τις ομάδες που διεκδικούν την Ευρώπη… κάντε μια μελέτη. Δείτε ποιοι παίκτες τραυματίζονται, ποιοι μένουν εκτός αποστολής. Σκεφτείτε ότι ο ΟΦΗ πέρσι πριν τα Χριστούγεννα ήταν για διάλυση και μετά… πήγαινε τρένο».

Για τη διαιτησία:
«Αυτή τη χρονική στιγμή, η βαθμολογική θέση του Άρη τον νομιμοποιεί να ζητάει ξένους διαιτητές. Κι εγώ αν ήμουν στην ανάλογη θέση, θα το ζητούσα. Στους πίνακες έχουν φύγει πολλοί διαιτητές. Αυτή τη στιγμή έχει νέα παιδιά, αλλά πρέπει να περάσει λίγος καιρός για να δούμε ποιοι σφυρίζουν και πού σφυρίζουν. Ειδικά με τους βοηθούς, όπου εκεί γίνεται το… μεγάλο πανηγύρι, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός στο παρασκήνιο: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ισχυρός, όχι τόσο όσο θα μπορούσε να είναι. Προσπάθησε πολύ και έκανε μεγάλο αγώνα στις Ενώσεις και κέρδισε. Υπάρχει, βέβαια, αυτή η τεράστια κόντρα Σαββίδη – Μελισσανίδη σε όλα τα επίπεδα. Άλλος έκανε τον αγώνα και άλλος «πήρε» τα πρόσωπα. Αυτή τη στιγμή κουμάντο κάνει ο Μελισσανίδης σε στελέχη. Ο Αναστασιάδης, με το που βγήκε ο Γραμμένος, έκανε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο και… πήρε τζάμπα 56.000 ευρώ τα οποία δε δούλεψε ποτέ στη ζωή του. Με το που άλλαξε η διοίκηση της ΕΠΟ, έχασα την πρώτη μου υπόθεση. Ο Γραμμένος με απογοήτευσε με την αλλαγή στάσης στο θέμα 3-1 των μπαράζ».

Για το αν υπάρχει ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μακάρι να μείνουν οι ξένοι διαιτητές και παράγοντες».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή