Παξοί: Αγνοούνται πάνω από 50 άτομα – 12 οι νεκροί

Print Friendly, PDF & Email

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί οι 21 διασωθέντες του ναυαγίου, το οποίο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Την ίδια ώρα, μέχρι στιγμή, το λιμενικό σώμα έχει περισυλλέξει 12 άψυχα σώματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων είναι άγνωστος.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ενδεχομένως υπερβαίνει τους 50.

Οι μετανάστες εκτιμάται ότι βρίσκονταν για αρκετές ημέρες στο σκάφος, ενώ άγνωστη παραμένει η ταυτότητα και η χώρα καταγωγής τους.

Από την πρώτη στιγμή, ο δήμος Πρέβεζας έσπευσε να συνδράμει τους διασωθέντες, προσφέροντας ρούχα και τρόφιμα. Έχει μάλιστα, ετοιμάσει ειδική αίθουσα στο Κανάλι της Πρέβεζας, προκειμένου να φιλοξενηθούν απόψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή σκάφη του λιμενικού σώματος, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Συλλυπητήρια Πλακιωτάκη

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη λύπη του για την ανθρώπινη τραγωδία, ενώ χαιρέτισε το έργο των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

«Εκφράζω τη λύπη μου για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. Αξίζουν έπαινοι στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια τους έσωσε 21 ανθρώπινες ζωές. Η επιχείρηση συνεχίζεται».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για μία «ασύλληπτη τραγωδία», η οποία «μας προκαλεί σοκ και μας γεμίζει απέραντη θλίψη». Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ.

Πηγή: politik

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή