ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Καταδίκασαν τα επεισόδια, δήλωσαν ανυπαίτιοι, ζήτησαν να αθωωθούν

Print Friendly, PDF & Email

Συζητήθηκε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ που αφορά στα επεισόδια με κατηγορούμενους τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Και οι δύο ΠΑΕ καταδίκασαν τα επεισόδια, όμως υποστήριξαν ότι δεν φέρουν την αντικειμενική ευθύνη ως προς τον χρόνο τέλεσης των επεισοδίων επειδή αυτά έγιναν πριν φτάσουν στο Πανθεσσαλικό οι αποστολές των ομάδων τους και δεν φέρουν ευθύνη και για τον τόπο τέλεσης των επεισοδίων, επειδή αυτά δεν έγιναν στις θύρες στις οποίες είχαν πάρει εισιτήρια, αλλά έγιναν στην αερογέφυρα και στη θύρα των επισήμων, στην οποία η διανομή των εισιτηρίων έγινε από την ΕΠΟ.

Επίσης κατηγόρησαν την Αστυνομία ως υπεύθυνη των επεισοδίων επειδή δεν έβαλε διμοιρία στην αερογέφυρα και την ΕΠΟ επειδή ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης του τελικού.

Πρόσθετη παρέμβαση, κυρίως εναντίον του ΠΑΟΚ, έκανε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία υποστήριξε ότι ενώ τα επεισόδια έγιναν από οπαδούς των δύο ομάδων, προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στην ΕΠΟ. Επίσης ο νομικός εκπρόσωπος των «πράσινων» υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με πολύ βαριές για μικρότερης έκτασης επεισόδια, ενώ ζήτησε να μην ληφθεί υπόψιν η δεύτερη έκθεση του παρατηρητή αγώνα, επειδή δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς και επειδή αλλάζει ουσιωδώς αυτά που αναφέρει στην πρώτη έκθεσή του.

Ολοκληρώθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η εκδίκαση των επεισοδίων στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο παρατηρητής ραδιοτηλεοπτικού, Κωνσταντίνος Νίκας και ο τρίτος παρατηρητής του τελικού, Γιώργος Χατζησαρόγλου.

Ο κ. Νίκας στην κατάθεσή του ανέφερε: «Πάνω στην αερογέφυρα σκοτώνονταν με σίδερα, καρέκλες και ό, τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Μετά από πολλές παραινέσεις ανέβηκαν τα ματ, μπήκαν στον χώρο και έριξαν δακρυγόνα. Αυτό έγινε περίπου στις 7 παρά. Τραυματισμοί φυσικά και υπήρξαν. Ο αγώνας καθυστέρησε να αρχίσει για να σταματήσουν τα επεισόδια και να μπορέσουν να μπουν με ασφάλεια μέσα οι παίκτες. Οι δυο ομάδες μπήκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσουν οι οπαδοί. Στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν κατά τις 18:30 αλλά και πιο μετά. Πετάχτηκαν αντικείμενα και από τις δυο πλευρές».

Ο κ. Νίκας ερωτηθείς εάν διαπίστωσε επεισόδια μετά την άφιξη των αποστολών των δύο ομάδων είπε πως δεν είδε κάτι.

Εν συνεχεία κατέθεσε ο τρίτος παρατηρητής, κ. Χατζησαρόγλου: Τα επεισόδια της αερογέφυρας τελειώσανε στις 18:53. Οι ομάδες έπρεπε να είναι στο γήπεδο 19:15. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γήπεδο στις 19:25. Από την άφιξη των ομάδων μέχρι την έναρξη του αγώνα δεν έγινε τίποτα. Οι ομάδες είχαν πάρει εισιτήρια μόνο στα πέταλα, τα υπόλοιπα ήταν μόνο από τα εισιτήρια-προσκλήσεις που είχε δώσει η ΕΠΟ. Αν δεν είχαν γίνει τα επεισόδια στην αερογέφυρα και τα άλλα που δεν ήταν καν επεισόδια στα VIP, ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος τελικός. Περιμέναμε τις ομάδες να μας βοηθήσουν και πράγματι οι παίκτες μαζεύτηκαν και με το που βγήκαν έξω ηρέμησε η κατάσταση. Στις 20:46 εισήλθαν στο γήπεδο οι ομάδες για να γίνει το τελετουργικό. Εκεί δεν έγινε τίποτα».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου είπε:
«Κύλησαν όλα ομαλά και υπήρχε ένα γυμνό σημείο όπου συνέβησαν όλα. Δεν μπορεί να έχουμε αντικειμενική ευθύνη όταν γίνονται περιστατικά στο χώρο όπου έχει δώσει εισιτήρια η ΕΠΟ. Ήταν πράγματα τα οποία δεν ήταν φυσιολογικά αλλά δεν αφορούν τις ομάδες. Στις συσκέψεις λέγαμε ότι εκεί πάνω θα συναντηθούν. Είναι ακατανόητη η απόφαση να μην υπάρχει αστυνομία στο συγκεκριμένο σημείο. Μπήκανε στο κάτω διάζωμα διμοιρίες και όχι στη γέφυρα. Για τα μέτρα τάξης ήταν υπεύθυνη η ΕΠΟ και η αστυνομία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης: «Όλα τα περιστατικά τελείωσαν 7 παρά δέκα. Επτά και τέταρτο θα έφταναν οι δυο ομάδες. Η ΑΕΚ έφτασε κανονικά, εμείς καθυστερήσαμε γιατί το πούλμαν κόλλησε. Κανείς δεν αισθάνεται περήφανος για τα όσα έγιναν. Δεν μπορούν όμως να έχουν την ευθύνη οι ομάδες. Έπρεπε η αστυνομία να έχει μια διμοιρία σε κάθε πόρτα, στην γέφυρα».

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον δικηγόρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Κάρμη: «Θα θέλαμε να επιβάλλετε τις ποινές που πρέπει και που έχουν επιβληθεί πολλές φορές στην ομάδας μας. Αν για ένα κενό κουτάκι μπύρας δημιουργείται αποστροφή για το ποδόσφαιρο, για τα όσα έγιναν στον τελικό φανταστείτε το μέγεθος της αποστροφής. Άκουσα τις προσπάθειες των ομάδων να αποφύγουν τις ποινές για τα εκτεταμένα επεισόδια. Δυστυχώς την αντικειμενική ευθύνη την έχουν οι ομάδες. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε το φταίξιμο στην ΕΠΟ».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή