Φερέιρα: Οι διαιτητές άργησαν αλλά πήραν τις σωστές αποφάσεις – ΠΑΟΚ: Σημαντικό το VAR

Print Friendly, PDF & Email

Την τιμητική του είχε το VAR στην Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ σχολίασε τις αλλεπάλληλες χρήσεις VAR στο ματς ριπόρτ που ανέβασε στην ιστοσελίδα της, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο η νέα τεχνολογία.

«Ο ΠΑΟΚ είχε την ουσία και την ποιότητα να φτάσει σε μία νίκη, σε ένα παιχνίδι που έδειξε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του VAR στο ποδόσφαιρο», γράφτηκε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα του Δικεφάλου.

Το VAR μονοπώλησε και τη συνέντευξη Τύπου με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα να κάνει εκτενή αναφορά σε αυτό και στους διαιτητές:

«Κατά πρώτο λόγο θέλω να πω ότι το ποδόσφαιρο παίζεται από ανθρώπους και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Όπως και οι διαιτητές… Αν πιστεύουμε ότι με κάποιο τρόπο θα εξαφανίσουμε εντελώς τα λάθη, αυτό δε γίνεται. Αν θέλουμε να βάλουμε περισσότερη ένταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως έγινε στην Πορτογαλία σε αντίστοιχη φάση, το πρώτο βήμα είναι να μειώσουμε τα φάουλ. Στην Αγγλία, όπου το πρωτάθλημα είναι γρήγορο, με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και υπάρχει αρκετή ένταση, τα φάουλ που σφυρίζονται είναι λιγότερα. Για το VAR, είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται η εφαρμογή του και είναι λογικό να υπάρχουν κάποια προβλήματα. Και οι διαιτητές προσπαθούν να προσαρμοστούν.

Πραγματικά πιστεύω ότι αν πρέπει να πάρουμε μία απόφαση, είναι σημαντικό να πάρουμε τη σωστή, ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Πρέπει να λαμβάνεται η σωστή απόφαση. Πράγματι, παρόλο που αργήσαμε αρκετά μέχρι να παρθούν σήμερα οι αποφάσεις, χρησιμοποιήθηκε σωστά το VAR και υπήρχαν οι σωστές αποφάσεις. Πιστεύω ότι όλοι οι προπονητές, οι παίκτες, οι διαιτητές πρέπει να κάνουμε ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα χρειαστεί ίσως να κάνουμε λίγη παραπάνω υπομονή, αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το παιχνίδι είχε διακοπές και νευρικότητα και δεν μπόρεσε να αποκτήσει ρυθμό. Δυστυχώς, το να σταματάει συνέχεια το παιχνίδι αφαιρεί την ένταση. Θα μπορούσε να είναι ένας καλύτερος αγώνας, αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον όλα αυτά τα προβλήματα θα διορθωθούν”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή