Παπαδάκος: «Δεν ξέρω γιατί δόθηκε το πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ στον τελικό»

Print Friendly, PDF & Email

Η Λίβερπουλ αναδείχθηκε το Σάββατο για έκτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης κερδίζοντας 2-0 την Τότεναμ. Ωστόσο το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό ήρθε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.

Ο διαιτητής Σκόμινα υπέδειξε την παράβαση εκτιμώντας πως ο Σισοκό βρήκε την μπάλα. Πολλοί απόρησαν γιατί ο Σλοβένος διαιτητής δεν έλεγξε ξανά τη φάση στο VAR, ή γιατί δεν επέμειναν οι διαιτητές του VAR, ο Ολλανδός Πολ Φαν Μπούκελ και ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ. Ο δεύτερος ήταν ο διαιτητής του τελικού Κυπέλλου, όπου σε μία παρόμοια φάση με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κάνιας δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ.

Ο βετεράνος Έλληνας διαιτητής, Σπύρος Παπαδάκος, μίλησε στον Arenafm για την επίμαχη φάση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν ξέρω γιατί δόθηκε. Ήταν λίγο δύσκολη φάση, αλλά η εκτίμησή μου είναι ότι δεν είναι πέναλτι, γιατί πρώτα βρίσκει στο σώμα του Σισοκό, είναι από εξοστράκιση. Ο νέος κανόνας είναι ότι κάθε χέρι είναι πέναλτι, από την επόμενη σεζόν. Τώρα όμως, με τους υπάρχοντες κανονισμούς, πιστεύω δεν είναι. Με τα δεδομένα μετά τις 20 Ιουνίου, θα είναι πέναλτι. Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος όμως».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή