Παπαδόπουλος: «Εργάζομαι για την αγορά ΑΦΜ ομάδας από την Super League 1»

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος του Ηρακλή, Τομ Παπαδόπουλος, σε επιστολή του κάνει μια ανάλυση όλων όσων έχει συναντήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το “γηραιό”, απαντάει στον πρόεδρο του ερασιτέχνη Φώτη Θέου και στέκεται στις προσπάθειες για την ανεύρεση νέου ΑΦΜ.

Αναλυτικά αναφέρει αυτή…

Σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας του Ηρακλή αποφάσισα να συμβάλλω οικονομικά ώστε να λυθούν χρόνια προβλήματα. Είχα όνειρα και φιλοδοξίες να κάνω τον Ηρακλή μια από τις μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες ομάδες στην Ελλάδα. Ανελαβα την ομάδα με προϋπολογισμο πάνω από 2 εκατομμύρια €.

Με την συμπλήρωση 10 ημερών ο εταιρικός λογαριασμός μπλοκαρίστηκε από κατασχετήρια αγνώστων προς εμένα παλαιών πιστωτών της ΠΑΕ. Σειρά υποσχέσεων που δόθηκαν εκ μέρους της πολιτείας ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Από την αρχή της συμφωνίας είχα πιστωθεί για την αποζημίωση λόγω προσφυγών δέκα παλαιότερων ποδοσφαιριστών αλλά στη πορεία προέκυψαν άλλες 40 περιπτώσεις, οι πιο πολλές εξ’αυτών ήταν κάποια απίθανα ονόματα που δεν γνώριζαν ούτε και οι ιθύνοντες της ομάδας.

Η άκαμπτη στάση της πολιτείας ώστε να αποπληρωθεί πρώτα το χρέος προς την εφορία και το Ι.Κ.Α. των παλαιότερων διοικήσεων μας οδήγησε στην κωλυσιεργία μεταγραφών του Ιανουαρίου καθώς επίσης και στην μη έκδοση της αδειοδότησης και της πιστοποίησης της επιτήρησης της εταιρείας. Έτσι με την εμφάνιση των πολλαπλών προβλημάτων από την αρχή της χρονιάς οι συνεργάτες μου από την Αμερική στους οποίους στηριζόμουνα, απομακρύνθηκαν και έτσι αποφάσισα να συνεχίσω μόνος ελπίζοντας στην στήριξη της οικογένειας του Ηρακλή.

Δυστυχώς όλο αυτό τον καιρό δεν υπήρξε η παραμικρή βοήθεια οικονομική η ηθική απο κανένα μέλος της οικογένειας του Ηρακλή. Ο μόνος που με συμπαραστάθηκε και με βοήθησε ουσιαστικά και οικονομικά χωρίς κανένα πρόσθετο όφελος ήταν ο Ηλίας Θεοδωρίδης τον οποίο εκτιμώ αφάνταστα και τον ευχαριστώ για μία ακόμα φορά. Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στην Αμερική με ανάγκαζαν να βρίσκομαι κάθε δύο βδομάδες στην Ελλάδα μαζί με τους συνεργάτες μου.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου γνώριζα εγώ και συνεργάτες μου ότι με τις παρούσες συνθήκες θα ήταν ένας πραγματικός άθλος εάν καταφέρναμε να τελειώσουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας χωρίς ακραίες παρενέργειες. Δουλέψαμε ακατάπαυστα ώστε να ξεπεράσουμε τις καθημερινές δυσκολίες (Έγκριση μεταγραφών του Ιανουαρίου, έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, υποθέσεις προσφυγών, κατάπτωση εγγυητικής επιστολής, έγκριση νομοθετικής τροπολογίας από την Βουλή των Ελλήνων και πολλά άλλα).

Και έτσι φτάσαμε αισίως στο τέλος της σεζόν στις αρχές Μαΐου όπου αν και σωθήκαμε αγωνιστικά για μια ακόμα φορά υποβιβαστήκαμε για εξωαγωνιστικό λόγο. Δηλαδή η αφαίρεση 3 βαθμών λόγω των χρεών προς το Δημόσιο των παλαιότερων διοικήσεων. Από το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου αρχίσαμε ένα μαραθώνιο συζητήσεων με διάφορες ομάδες από τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες με σκοπό την εξαγορά του ΑΦΜ τους έτσι ώστε η ομάδα μας να μπορεί να αγωνίζεται από του χρόνου καθαρή και χωρίς το βραχνά των χρεών.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες όλες μου οι ενέργειες επικεντρώθηκαν στην εξαγορά ΑΦΜ ομάδας αποκλειστικά και μόνο της super league 1 και εγώ προσωπικά κάνοντας μία ακόμα μεγάλη θυσία να πιστωθώ προσωπικά όλα τα χρέη της ομάδας. Δυστυχώς ούτε αυτή η ενέργεια μου εκτιμήθηκε δεόντως και ιδιαιτέρως από τον πρόεδρο του Γ.Σ.Ηρακλής κύριο Φώτη Θέο ο οποίος εξαπέλυσε μία δριμεία και κατασυκοφαντική επίθεση εναντίον μου. Με δηλώσεις του στον τύπο παρανόμως και καταχρηστικώς μου αφαίρεσε τον τίτλο του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής. Μου καταλογίζει ότι ουδέποτε πληρώθηκε ο λογαριασμός του νερού που όλο αυτόν τον καιρό ποτέ δεν μας παρουσιάστηκε κάποιο επίσημο τιμολόγιο από την υπηρεσία υδρεύσεως.

Μας καταλογίζει ότι αφήσαμε απλήρωτο υπόλοιπο για το ηλεκτρικό πεντέμισι χιλιάδες ευρώ αλλά να μην ξεχνά ότι όταν αναλάβαμε υπήρχε απλήρωτος λογαριασμός αρκετών χιλιάδων ευρώ τον οποίον κληθήκαμε να πληρώσουμε την πρώτη μέρα. Μας καταλογίζει ότι έχουμε ένα υπόλοιπο με την εταιρεία ιματισμού το οποίο όμως δεν αφορά τον ιματισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά όλο τον ιματισμό των υπολοίπων τμημάτων του ερασιτέχνη. Μας καταλογίζει ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο προς το εθνικό στάδιο Καυταντζόγλειο αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες βασικές υποχρεώσεις μας εκπληρώθηκαν στο μέγιστο πλην ενος ποσού που αφορά την ενοικίαση του σταδίου και το οποίο θα διευθετηθεί μέσω της πολιτείας όπως μας υποσχέθηκε το αρμόδιο υπουργείο. Μας καταλογίζει ότι η ΠΑΕ δεν λειτουργεί αλλά ξεχνά ή δεν γνωρίζει ότι μέχρι σήμερα απασχολώ και πληρώνω τουλάχιστον 10 υπαλλήλους της ΠΑΕ. Οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχει οφειλή προς τους 40 περίπου υπαλλήλους της ΠΑΕ που στον καθένα κατά μέσο όρο αντιστοιχεί 2000 € . Σαν επιστέγασμα όλων αυτών ήρθε η ενέργεια του κυρίου Θέου να απαιτήσει παράνομα και καταχρηστικά την εκκένωση των εγκαταστάσεων της Μίκρας και το σφράγισμα της χωρίς καμιά δικαιολογία.

Χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης αποφάσισε να μου αφαιρέσει το λόγο αλλά και τον τίτλο του προέδρου και μεγαλομετόχου και να πράξει όπως αυτός νομίζει. Εγώ πάντως τον προειδοποιώ οτι θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου για να προστατέψω τον εαυτό μου και την ομάδα. Η διοίκηση του ιδρυτικού σωματείου με πρώτο τον πρώην πρόεδρο της κύριο Βαφειάδη διατείνεται πως είναι επιτακτική ανάγκη η εξαγορά ενός καθαρού ΑΦΜ διότι το συγκεκριμένο καθίσταται δυσβάστακτο από τα χρέη του παρελθόντος. Στην δικαιολογημένη ερώτηση μου προς αυτούς γιατί δεν κάνανε τις ανάλογες ενέργειες πριν παραδώσουν την ομάδα σε μένα το Σεπτέμβριο του 2018 ουδέποτε πήρα απάντηση. Εγώ προσωπικά συνεχίζω και εργάζομαι για την εξαγορά του ΑΦΜ ομάδας από την Σούπερλιγκ 1 και η αίσθηση μου είναι ότι βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο.

Για την εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας από την Σούπερλιγκ 2 η football league εύχομαι και παρακαλώ να βρεθούν ως μπροστάρηδες φίλοι της οικογένειας του Ηρακλή και εγώ θα βοηθήσω την όλη προσπάθεια. Μέλημα μου είναι να μην καταστήσω την ομάδα όμηρο παράξενων καταστάσεων και εδώ και 10 μέρες ήδη έχω γνωστοποιήσει τις προθέσεις μου στους αρμόδιους φορείς της ομάδας. Καθήκον μου και όραμα μου είναι να δω τον Ηρακλή εκεί που αξίζει. Αγαπώ τον Ηρακλή αισθάνομαι μέλος της μεγάλης οικογένειας και θέλω να παραμείνω σε αυτή. Μία από τις βασικές αρχές μου είναι η αγάπη προς την οικογένεια και όποιες ενέργειες κάνω σε οικογενειακό η επαγγελματικό επίπεδο πάντα θέλω να είναι καθαρές και με το σταυρό στο χέρι. Τις αρχές αυτές προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω και στα παιδιά μου και εγγόνια μου. Απευθύνω προσκλητήριο για μια ακόμα φορά σε όλη την οικογένεια του Ηρακλή για συσπείρωση και εξεύρεση της κατάλληλης λύσης για το καλό του Ηρακλή μας.

Θανάσης Παπαδόπουλος

Μεγαλομέτοχος και πρόεδρος ΠΑΕ Ηρακλής”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή