Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ελβετίας – Δέκα προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Print Friendly, PDF & Email

Ομάδα 15 ατόμων του Ρουβίκωνα πραγματοποίησε παρέμβαση στην ελβετική πρεσβεία στο Κολωνάκι, το πρωί της Δευτέρας (18/02). Πέταξαν φέιγ βολάν, ζήτησαν από τον φρουρό να μην ειδοποιήσει την αστυνομία και φώναξαν «αλλυλεγγύη στους συντρόφους στην Ελβετία».

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 10 προσαγωγές.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

“Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου ένας αναρχικός σύντροφος συνελήφθη από τις ελβετικές αρχές μέσα στο διαμέρισμά του και κρατείται έως τώρα. Το ελβετικό κράτος πέραν της σύλληψης του συντρόφου, προέβη και σε κατ’ οίκον έρευνα του ίδιου αλλά και της Bibliotheque Anarchiste (χωρίς ένταλμα), εγχείρημα στο οποίο ασχολείται αρκετά ενεργά τα τελευταία χρόνια. Οι κατηγορίες που του προσάπτουν είναι:

• Συμμετοχή σε εμπρηστική επίθεση κατά οχημάτων του ελβετικού στρατού

• Συμμετοχή σε εμπρηστική επίθεση σε κεραία ραδιοσυχνοτήτων της ελβετικής αστυνομίας

• Τοιχοκόλληση αφίσας που προτρέπει “ σε καταστροφή ιδιοκτησίας και χρήση βίας εναντίων εταιριών και προσώπων που παίρνουν μέρος στην ανάπτυξη της φυλακής Basslergut στην Βασιλεία και την κατασκευή του νέου αστυνομικού και δικαστικού κέντρου στην Ζυρίχη.

Η φυλακή Basslergut λειτουργεί από τα μέσα του 20ου αιώνα ως κέντρο κράτησης ανθρώπων που είτε είναι μετανάστες και ζητούν άσυλο είτε είναι πολιτικοί πρόσφυγες. Με την ανάπλαση λοιπόν της φυλακής αυτής, δημιουργείται επιπλέον χώρος για να ενισχύσει τον σκοπό αυτό, σε μια χρονική συγκυρία όπου μετανάστες από την Συρία και την Μέση Ανατολή, συρρέουν προς την κεντρική Ευρώπη.

Με αυτόν τον τρόπο, θα προσωποποιούνται οι ζητούντες άσυλο και θα φιλτράρονται ανάλογα με τις ιδιότητές τους και τις απόψεις τους. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Bibliotheque Anarchiste της Ζυρίχης, είναι ένας χώρος ανταλλαγής αναρχικών και απελευθερωτικών ιδεών και εμπειριών και είναι χώρος πολιτικοποίησης.

Εμπεριέχει μία δεξαμενή σημαντικών συγγραμμάτων και βιβλίων που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της αναρχικής ιστορίας διεθνώς. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, χαιρετίζουμε τις δράσεις των συντρόφων στην Ελβετία και με την κίνησή μας στην Ελβετική Πρεσβεία, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον σύντροφο που κρατείται ακόμα”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή