Παρίστανε τον διοικητή της ΕΥΠ για να αδειάζει τα πορτοφόλια των θυμάτων του

Print Friendly, PDF & Email

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις απάτης και αντιποίηση αρχής σε Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου Έλληνα, ο οποίος παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενος διάφορες ιδιότητες, με σκοπό να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος άνδρας που συνελήφθη, κατηγορείται για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε, βρέθηκαν στολές παραλλαγής με διακριτικά του ελληνικού στρατού, καπέλο τύπου τζόκεϊ με το σήμα της αστυνομίας, μπουφάν με διακριτικό «δυνάμεις άμυνας φρούρησης», κυνηγετικό όπλο, ράβδος με τη θήκη της και διάφορα προσωπικά έγγραφα παθόντων και άλλων πολιτών.

Από την προανάκριση της αστυνομίας, προέκυψε πως ο 46χρονος, από τον Ιούνιο 2016 έως και την 03.04.2018, προσποιούμενος διάφορες επαγγελματικές ιδιότητες, είτε σαν αξιωματικός στρατού, αστυνομικός, ακόμα και σαν διοικητής της Ε.Υ.Π. και φορώντας σε κάθε περίπτωση την προβλεπόμενη στολή, εξαπατούσε πολίτες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προκειμένου να τους παρέχει διευκολύνσεις σε δημόσιες υυπηρεσίες, όπως ελάφρυνσης χρεών, ακύρωσης προστίμων κ.λ.π.. Έτσι τους αποσπούσε χρηματικά ποσά φτάνοντας συνολικά στο χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή