ΕΠΣ Εύβοιας: Παραιτήθηκε για να μην εκπέσει ο Παπακωνσταντίνου

Print Friendly, PDF & Email

Παραιτήθηκε προκειμένου να μην εκπέσει του αξιώματός του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας, Ι. Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για τον αναπληρωτή πρόεδρο και ισχυρό άνδρα στην ΕΠΟ κατά την περίοδο 2012-2014, όταν πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν ο κουμπάρος του Γ. Σαρρής. Παρέμεινε δε απλό μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ μέχρι τον Οκτώβριο του 2016

Ο Παπακωνσταντίνου, είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της επονομαζόμενης «εγκληματικής οργάνωσης» στο πλαίσιο της οποίας εκτός από την κατηγορία αλλοίωσης αποτελεσμάτων σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της διεύθυνσης συμμορίας κατά συναυτουργία.

Σε αντίθεση με ότι έκαναν άλλα πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο πλαίσιο της ίδια υπόθεσης και έσπευσαν να παραιτηθούν από θέσεις οργάνων διοίκησης, ο Παπακωνσταντίνου, παρότι γνώριζε ότι εμπίπτει στα κωλύματα του νόμου, παρέμενε στη θέση του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ομως την περασμένη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, διαβίβασε μέσω της διεύθυνσης αγωνιστικού της ΓΓΑ προς την ΕΠΣ Εύβοιας εντολή διαπιστωτικής πράξης λόγω του κωλύματος που υπάρχει.

Είχε προηγηθεί γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του κράτους σύμφωνα με την οποία η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης, στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, δεν επηρεάζει την διαδικασία διαπιστωτικής πράξης του κωλύματος.

Ο Παπακωνσταντίνου, που ήταν υποψήφιος στις εκλογές της ομοσπονδίας τον Αύγουστο του 2018 με τo «ψηφοδέλτιο» του Γ. Καλαντζή, απέναντι στον Ευ. Γραμμένο, και έχει “ιδιαίτερες σχέσεις” με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, Εμ. Παλάσκα, για χάρη του οποίου έχει δώσει ψευδή κατάθεση με άμεσο δόλο κατά του δημοσιογράφου Αθ. Μπλούνα, προτίμησε, όπως και οι συνοδοιπόροι του τον Σεπτέμβριο του 2016, να παραιτηθεί αντί να εκπέσει, όταν ο κλοιός έσφιξε και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Η παραίτησή του συνοδεύτηκε από ανακοίνωση την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή