Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ράιχαρντ Γκρίντελ

Print Friendly, PDF & Email

Την παραίτησή του από την προεδρία της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), υπέβαλε την Τρίτη (02/04) ο Ράιχαρντ Γκρίντελ. Ωστόσο, θα διατηρήσει τα πόστα του στο συμβούλιο της FIFA και στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA.

Ο 57χρονος, ζήτησε συγγνώμη που αποδέχθηκε ένα ακριβό ρολόι από Ουκρανό συνάδελφό του ως δώρο, μολονότι όπως δήλωσε, δεν γνώριζε την αξία του.

Ο Γκρίντελ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2016, βρισκόταν υπό πίεση από δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε έσοδα που έλαβε από θυγατρική της DFB και σε ένα δώρο που του είχε δώσει ο Ουκρανός επιχειρηματίας και ποδοσφαιρικός παράγοντας, Γκριγκόρι Σούρκις, αξίας 78.000 ευρώ.

Παράλληλα, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για τους χειρισμούς του σε διάφορα θέματα, όπως η ανανέωση του συμβολαίου του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιόακιμ Λεβ και οι φωτογραφίες των Μεσούτ Οζίλ και Ιλκάι Γκουντογκάν με τον Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέχρι τις εκλογές του επόμενου Σεπτεμβρίου, χρέη προέδρου θα εκτελούν οι δύο νυν αντιπρόεδροι, Δρ. Ράινερ Κοχ και Δρ. Ράινχαρντ Ράουμπαλ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή