Παραλήρημα Λαγού: Εσκισε την τουρκική σημαία στο ευρωκοινοβούλιο!

Print Friendly, PDF & Email

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, Γιάννης Λαγός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου για το προσφυγικό προέβη σε ρατσιστικό παραλήρημα, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και κατά της Τουρκίας.

“Πάνω από το 65% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με το λαθρομεταναστευτικό και επειδή εγώ είμαι 6 μήνες δεν σας έχω ακούσει να μιλάτε για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν έχουν δικαιώματα;” διερωτήθηκε ο τέως χρυσαυγίτης, που έκανε λόγο για “ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων νησιωτών που καταπατώνται βάναυσα”.

Ο Ι. Λαγός υπέδειξε την Τουρκία ως υπαίτιο για το πρόβλημα και στη συνέχεια, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων του, έσκισε αντίγραφο της τουρκικής σημαίας.

“Χαϊδεύετε την Τουρκία. Τους αφήνετε να κάνουν ό,τι θέλουν, γεμίζουν με λαθρομετανάστες την Ελλάδα και την Ευρώπη Και τουρκική σημαία, είναι μια αιματοβαμμένη σημαία που της αξίζει είναι το σκίσιμο. Τίποτε άλλο. Έξω οι Τούρκοι”, κατέληξε στην ομιλία του.

Ανάρτηση Τσαβούσογλου: “Θα ρίξουμε στη θάλασσα όποιον τολμήσει να επιτεθεί στη σημαία μας”
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Γιάννη Λαγό.

“Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι θα συντρίψουμε και θα ρίξουμε στη θάλασσα, όποιον τολμήσει να επιτεθεί στην ένδοξη σημαία μας”, έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Και πρόσθεσε: “Η Ευρώπη πρέπει να βάλει τέλος στον ρατσισμό και την έχθρα εναντίον του Ισλάμ”. Ξεκαθάρισε δε, ότι “κανείς δεν αμφιβάλει πως η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει υπερήφανη για πάντα”.

“Περιμένουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτού του κλόουν”,κατέληξε, αναφερόμενος στον Ι. Λαγό.

ΥΠΕΞ: “Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους”
“Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ενέργεια του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.

«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με την ψήφο της εκτός κοινοβουλίου», σημειώνει.

«Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή