Παραμένουν ανεξόφλητοι οι διαιτητές, συνάντηση με τη Λίγκα ζήτησε η ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος έχει αρχίσει, όμως οι διαιτητές, οι βοηθοί διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας της Super League παραμένουν απλήρωτοι και όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δύσκολα θα εξοφληθούν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως ζήτησε ο απεσταλμένος της FIFA στην Ελλάδα, Μπιόρν Βασάλο.

Η οφειλή προς τους διαιτητές ανέρχεται στις 900.000 ευρώ περίπου και αφορά τους αγώνες του β’ γύρου του τελευταίου πρωταθλήματος και τα πλέι οφ. Ένα ποσό της τάξης των 400.00 ευρώ που οφείλεται από την ΕΠΟ στη Super League, από πρόγραμμα ενίσχυσης της UEFA στις ΠΑΕ, βρίσκεται «δεσμευμένο» γι’ αυτό το λόγο στα ταμεία της ομοσπονδίας και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να εκταμιευθεί.

Για τα υπόλοιπα 500.000 η Λίγκα φέρεται να είναι έτοιμη να δώσει 250.000 ευρώ από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη και επομένως μένει ακάλυπτο το ποσό των 250.000 ευρώ περίπου.

Η ΕΠΟ κάλεσε σε συνάντηση τη Σούπερ Λίγκα για το θέμα, όμως η συνάντηση εφόσον γίνει, θα γίνει μετά τις 17 Αυγούστου, ενώ σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που δεν αποκλείεται λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του συνεταιρισμού, θα ενημερώσει τη FIFA.

Aναφερόμενος σε αυτό το θέμα κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε την περασμένη Τρίτη ο Βασάλο, μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι σημαντική πτυχή και έμεινα έκπληκτος από τον τρόπο που τα πράγματα είναι στην Ελλάδα. Είμαι εδώ για να βρίσκουμε λύσεις οι οποίες θα είναι επωφελείς για όλους. Για αυτό ήθελα να συναντηθώ με τη λίγκα για να καταλάβω. Είπα στη λίγκα ότι το πρωτάθλημα δεν θα είναι σύννομο αν δεν πληρωθούν οι διαιτητές. Θα πρέπει να κλείσουμε τα χρήματα που οφείλονται μέσα στον Αύγουστο. Θα συζητήσουμε έναν νέο μηχανισμό που θα ισχύσει από το νέο πρωτάθλημα ώστε να εγγυηθούμε τα χρήματα στους διαιτητές. Χρήματα τα οποία δίνονται από τις ομάδες αλλά θα περνάνε από την ΕΠΟ. Οι ΠΑΕ έχουν συμφωνήσει ότι πρέπει να εξοφληθούν τα χρέη και είμαι πεπεισμένος ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Πρέπει να υπάρχει ευθύνη και διαφάνεια. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους διαιτητές να αποδίδουν όταν δεν πληρώνονται, δεν έχουν κίνητρα και είναι ευάλωτοι. Αν θέλουμε να μας παίρνουν στα σοβαρά πρέπει και οι ίδιοι να συμπεριφερόμαστε σοβαρά».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή