Παρουσία ιατρών οι αγώνες για διοργανώσεις των ΕΠΣ Καβάλας και Ηρακλείου

Print Friendly, PDF & Email

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας στη συνεδρίαση της 19-092017, αφού έλαβε υπ’ όψιν του τις τροποποιήσεις που επήλθαν στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ, αποφάσισε και σας ενημερώνει.

Ο Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καβάλας, δικηγόρος, κ. Μέγας Αχιλλέας, έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Κροκίδη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση γύρω από την παρουσία ιατρού ή νοσηλευτικού προσωπικού στα γήπεδα.

Η συζήτηση και η απόφαση που θα ληφθεί θα κινείται επάνω στον άξονα του πώς μπορεί να διεξαχθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας του τοπικού μας ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, χωρίς την παρουσία ιατρού στο γήπεδο, εξαιρουμένης πάντα της Α’ Κατηγορίας, όπου εκεί σαφώς προβλέπει η προκήρυξη.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει:

α) Να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό ιατρού, στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας.

β) Να υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης.

γ) Να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών, διαθέσιμος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

δ) Σε κάθε περίπτωση και παράλληλα με τα ανωτέρω να γίνει αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, δύναται να διεξαγάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στη γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ ποινές, αλλιώς ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα.

Παράλληλα, θα γίνει μία συνάντηση του Προέδρου της Υγειονομικής Επιτροπής, κ. Μέγα Αχιλλέα, με τη σχολή νοσηλευτριών και νοσηλευτών Καβάλας, προκειμένου να καταρτιστεί μια λίστα με τα τηλέφωνα νοσηλευτών και νοσηλευτριών που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Καβάλας, έτσι ώστε ο κάθε παράγοντας να μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους, προκειμένου να καλυφθεί από νοσηλευτικό προσωπικό ο αγώνας του.

Με γιατρούς και οι αγώνες της ΕΠΣ Ηρακλείου

Την παρουσία γιατρών σε όλους τους αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της έκανε γνωστή και η ΕΠΣ Ηρακλείου.

Αναλυτικά:

“Σχετικά με το έγγραφο της ΕΠΟ που εστάλει στις Ενώσεις για την παρουσία των γιατρών στα γήπεδα, το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ διευκρινίζει ότι στο νομό Ηρακλείου υπάρχει μεγάλη επάρκεια ιατρών και όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με την παρουσία ιατρού, σύμφωνα με την προκήρυξη πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΗ 2017-2018”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή