Λάζαρος: «Υπέγραψα ένα άκυρο συμβόλαιο, για να μην χαλάσει τότε η μεταγραφή»

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου εκδικάστηκε η υπόθεση της προσφυγής που έχει καταθέσει η ΑΕΚ εναντίον του παίκτη και του Ολυμπιακού αλλά και των «ερυθρόλευκων» κατά της Ενωσης. Προθεσμία στις δυο ΠΑΕ να καταθέσουν υπομνήματα ως τη Δευτέρα (30/7).

Ο διεθνής άσος άφησε την υπόλοιπη αποστολή του Ολυμπιακού, που προετοιμάζεται στην Ολλανδία και έσπευσε στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει το «παρών» στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, έχοντας διάρκεια πάνω από τρεις ώρες!

Σημειώνεται ότι η ΑΕΚ προσέφυγε κατά του Ολυμπιακού και του παίκτη διότι ισχυρίζεται ότι δεσμεύει με συμβόλαιο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και για την περίοδο 2018/19. Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» ζητούν να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με απαγόρευση μεταγραφών, να τιμωρηθεί ο ποδοσφαιριστής και διεκδικούν αποζημίωση 300.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του υποστηρίζει πως ο παίκτης ήταν ελεύθερος και περνώντας στην αντεπίθεση κατέθεσε κι αυτός προσφυγή ζητώντας από την Επιτροπή να τιμωρήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας με απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους!

Λάζαρος: «Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο, αλλά «οδηγό» αποδοχών αν έμενα την τρίτη χρονιά»

Η διαδικασία ξεκίνησε με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ να ρωτούν τον Χριστοδουλόπουλο εάν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο παίκτης απάντησε αρνητικά και ζήτησε κατηγορηματικά να του δείξουν το συμβόλαιο. «Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για τη σεζόν 2018/19», είπε χαρακτηριστικά ο Λάζαρος.

Η ΑΕΚ επέμεινε πως έχει έξι αντίγραφα από το συμβόλαιο με τον παίκτη για τη σεζόν που έρχεται και το κατέθεσε στην έδρα. Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν το κατέθεσε για επικύρωση διότι το έπραξε πρώτος ο Ολυμπιακός βγάζοντας μάλιστα στον παίκτη δελτίο. Η Ενωση υποστήριξε πως ο παίκτης ήταν δανεικός για μία διετία από τη Βερόνα και το συγκεκριμένο συμβόλαιο αφορά την τρίτη σεζόν, όπου ο παίκτης αποδεσμεύτηκε από τον ιταλικό σύλλογο. Το συμβόλαιο που παρουσίασαν οι πρωταθλητές Ελλάδας στην αίθουσα έχει ημερομηνία 1/7/18.

Ο Ολυμπιακός αμφισβήτησε την ημερομηνία του συμβολαίου, λέγοντας πως είναι μεταχρονολογημένο. Ο Χριστοδουλόπουλος κατέθεσε πως είχε υπογράψει το συγκεκριμένο έγγραφο στα τέλη Αυγούστου το 2016. «Ήταν απλά κάτι σαν «οδηγός» για τις αποδοχές μου αν έμενα την τρίτη χρονιά», είπε χαρακτηριστικά ο Λάζαρος.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατήρησαν εξάλλου, πως το συμβόλαιο υπογράφεται από τον Αλέξανδρο Δέδε, που τότε ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ σήμερα κατέχει θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ενταση με Βασίλη Δημητριάδη
Ακολούθησε ένταση μεταξύ του παίκτη και του Βασίλη Δημητριάδη. Ο υπεύθυνος λειτουργίας ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ σχολίασε πως «όταν αποκτήσαμε τον Λάζαρο ήταν ποδοσφαιρικά νεκρός. Παρακαλώντας πήρε τηλέφωνο και ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ. Και αν έχει ηθική, να πει δημοσίως ποιον έπαιρνε τηλέφωνο». Αμεση ήταν η απάντηση του Λάζαρου: «Ναι ναι, γονατιστός παρακαλούσα!! Νεκρός ποδοσφαιρικά στην Σαμπντόρια, με 300 εκατ. μπάτζετ!».

Email Λάζαρου-Λυσάνδρου εμφάνισε ο Ολυμπιακός
Εν συνεχεία ο νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, ερωτήθηκε για το 2016 όταν ήταν δικηγόρος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου κατά τη διαπραγμάτευση του παίκτη με την Ενωση.

Ο παίκτης υποστήριξε πως ο Λυσάνδρου τότε του είχε πει πως το συμβόλαιο που υπέγραψε ήταν ανίσχυρο. Ο Λυσάνδρου απάντησε τονίζοντας πως δέχεται επίθεση για τις εντυπώσεις.

Σε εκείνο το σημείο η πλευρά του Ολυμπιακού εμφάνισε ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του παίκτη και του Λυσάνδρου με αντικείμενο συζήτησης το επίμαχο συμβόλαιο. «Του λέω ότι είναι δανεικός με οψιόν αγοράς. Κύριε πρόεδρε, ως εδώ. Δεν θα επιτρέψω να εμφανίζονται προσωπικά μου email», απάντησε σε έντονο ύφος ο Λυσάνδρου.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε τον Λυσάνδρου γιατί η ΑΕΚ δεν προσέβαλλε το συμβόλαιο του παίκτη με τον Ολυμπιακό στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών, με τον εκπρόσωπο της Ενωσης να απαντάει πως πλέον οι «κιτρινόμαυροι» δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον Χριστοδουλόπουλο.

Ακολούθως η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του μάνατζερ του Χριστοδουλόπουλου, Αντώνη Αποστολόπουλου, ο οποίος τόνισε:

«Τον Αύγουστο του 2016 μιλήσαμε με έναν κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο. Μαζί με τον κύριο Δέδε, μας φέρανε ένα χαρτί για το 2018-19, κάτι σαν συμβόλαιο. Άλλα είχαμε συμφωνήσει, άλλα μας φέρανε. Ο Λάζαρος ανησύχησε πολύ. Δεν υπήρχαν υπογραφές και ημερομηνίες. Υπήρχε μια ημερομηνία 1/7/2018. Είπαμε τι είναι αυτά; Δεν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Τότε ήταν μαζί μας και ο κ. Λυσάνδρου, ως δικηγόρος του Λάζαρου. Δεν μας δώσανε ούτε κάποιο αντίγραφο. Ο Λάζαρος είπε ότι αν είναι, ας δεσμευτούμε για 3 χρόνια. Εκείνοι μας είπαν όχι, σε θέλουμε για δύο χρόνια και βλέπουμε. Ο κ. Λυσάνδρου είπε στον Λάζαρο πολλές φορές ότι αυτό το χαρτί δεν έχει ισχύ. Ότι είναι ένα αδύναμο χαρτί, χωρίς υπόσταση».

Ο Πρόεδρος ρώτησε τον ατζέντη του Λάζαρου γιατί τότε υπέγραψε ο παίκτης το χαρτί, με τον Αντώνη Αποστολόπουλο να απαντάει ότι «πείστηκε από τον νομικό του σύμβουλο ότι αυτό το χαρτί είναι άκυρο. Και το υπέγραψε. Ήταν και τέλος Αυγούστου, είχαμε αργήσει, θέλαμε να τελειώνουμε».

Σε εκείνο το σημείο, ο Χριστοδουλόπουλος πρόσθεσε: «Ηθελαν από εμένα κάτι σαν δήλωση ότι σε περίπτωση που συνεχίσουμε για τρίτο χρόνο, δεν θα ζητούσα τρελά λεφτά. Μου είπε τότε ο Λυσάνδρου ότι είναι άκυρο συμβόλαιο, δεν έχει υπογραφή της ΑΕΚ και έχει ημερομηνία 1/7/2018. Μου είπε υπόγραψέ το για να μην χαλάσει η μεταγραφή. Δεν ήταν συμβόλαιο. Ήταν μια βάση για μια νέα συμφωνία στο μέλλον.

Ο Μελισσανίδης μου είπε, θέλω να πας να βάλεις την υπογραφή σου σε αυτό που είχαμε πει πριν δυο χρόνια. Του αρνήθηκα. Άρχισε να μου μιλάει με υποτιμητικά σχόλια. Θίχτηκα και έφυγα από το μαγαζί. Από τότε δεν είχα άλλη ενόχληση. Όταν καταλάβανε ότι ο Ολυμπιακός με θέλει, τότε με πήραν τηλέφωνο, εμένα και τον εκπρόσωπό μου, και μέσω απειλών, μου κατέθεσαν προφορική πρόταση των 500 χιλ. ευρώ τον χρόνο για δύο χρόνια».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή