Παύση καθηκόντων για τον ιερέα που χαστούκισε βρέφος επειδή… έκλαιγε

Print Friendly, PDF & Email

Καταδικάστηκε εν τέλει ο ιερέας, που είχε χαστουκίσει ένα βρέφος κατά την διάρκεια τέλεσης του μυστηρίου βάπτισης, επειδή έκλαιγε. Το βίντεο είχε κυκλοφορήσει μέσω διαδικτύου και είχε γίνει μέσα σε μόλις μερικές ημέρες viral, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες θεάσεις.

Συγκεκριμένα, επισκοπή της Μω, στην περιοχή του Παρισιού, έθεσε σε διαθεσιμότητα σήμερα παύοντάς τον «από κάθε τελετή βάπτισης και γάμου», τον 89χρονο ιερέα, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με αυτή του πράξη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η επισκοπή σχετικά με το εν λόγω περιστατικό, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «το γεγονός ότι έχασε τη ψυχραιμία του μπορεί να εξηγηθεί από την κόπωση του ηλικιωμένου άνδρα όμως δεν δικαιολογεί την ενέργειά του. Ο ιερέας έχοντας επίγνωση της αδικαιολόγητης ενέργειάς του (…) ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια στο τέλος της βάπτισης».

Από την πλευρά του, πάντως σε συνέντευξη που έδωσε σχετικά με το περιστατικό, ο ιερέας υποβάθμισε το περιστατικό. «Ήταν κάτι μεταξύ ενός χαδιού και ενός μικρού χαστουκιού. Ήθελα να το ηρεμήσω, δεν ήξερα και πολύ καλά τι να κάνω», ανέφερε στο ραδιοφωνικό δίκτυο franceinfo.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή