Πειθαρχική δίωξη κατά του ΟΣΦΠ για τα επεισόδια με ΠΑΟ-Ποιές ποινές προβλέπονται

Print Friendly, PDF & Email

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν παραπομπής της έκθεσης της αστυνομίας από τον “αθλητικό δικαστή” της Super League 1 στον “ποδοσφαιρικό εισαγγελέα” της ΕΠΟ.

Στην έκθεση της αστυνομίας γίνεται αναφορά σε όσα έγιναν κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Η δίωξη έγινε με βάση το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που αφορά επεισόδια φιλάθλων στους χώρους του γηπέδου τα οποία συνδέοναι με εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Οι ποινές που προβλέπονται, εφόσον υπάρξει τιμωρία, είναι πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και διεξαγωγή δύο έως τεσσάρων εντός έδρας αγώνων χωρίς θεατές.

Κλήση σε απολογία από τον “αθλητικό δικαστή”

Σε συνέχεια της πειθαρχικής δίωξης κατά του Ολυμπιακού το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Παρασκευή 10/10 την ΠΑΕ:

“Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 991/9-1-2020 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 10ης-01-2020, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 11:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή