Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χρηματοδότηση στην Αναγέννηση, όχι στην ΕΠΣ Καρδίτσας!

Print Friendly, PDF & Email

Του Θεοδόση Κατσάρα*

ΝΑΙ στην πρόοδο της περιοχής είπε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο η Αναγέννηση με την μεστή και τεκμηριωμένη πρόταση για την ανέγερση γηπέδου στον ιστό της πόλης και στην περιοχή της Αγίου Νικολάου.

ΝΑΙ στην παραχώρηση της έκτασης που παραμένει κατά απαράδεκτο τρόπο ανεκμετάλλευτη για δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια από την ΕΠΣ Καρδίτσας, στον σύλλογο συμφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου.

ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ο χώρος να έχει επιστραφεί στο Δήμο τόνισε με έμφαση δείχνοντας και φωτογραφίες με αγριοχορτα (!!!) ο πρώην αντιδήμαρχος και μέλος της πλειοψηφούσας παράταξης Σωτήρης Αντωνίου που αποχώρησε και δεν πήρε μέρος στην ψηφορορία!
ΝΑΙ στην πρόταση της Αναγέννησης είπε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με μήνυμα του Κώστα Αγοραστού απο τις Βρυξέλλες και παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσάκου στη συνεδρίαση.

ΝΑΙ στην πρόταση της Αναγέννησης ν’ αποκτήσει γήπεδο και αθλητικό κέντρο με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή στο κέντρο της Καρδίτσας είπαν οι Καρδιτσιώτες.

ΟΧΙ σε όλα τα παραπάνω είπε όμως η πλειοψηφούσα παράταξη που ούτε λίγο ούτε πολύ στο τέλος της συνεδρίασης προκαλώντας την έντονη αντίδραση της διοίκησης της Αναγέννησης, πρότεινε η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει το έργο που ΔΕΝ ολοκλήρωσε επι δεκατέσσερα χρόνια η ΕΠΣΚ και στη συνέχεια να αποφασιστεί πως θα χρησιμοποιείται!!!

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Η πρόταση της Αναγέννησης ήταν τέτοια που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για υπεκφυγές!
Ξεπέρασε και το σκόπελο του κινδύνου της δικαστικής αντιδικίας που επικαλέστηκαν πάρα πολλές φορές οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας με μπόλικη κινδυνολογία στις τοποθετήσεις τους!

Πρότεινε να πάρει προς χρήση τον χώρο, να απελευθερωθούν όλες οι διαδικασίες χρηματοδότησης σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, να χρησιμοποιηθεί με τις κατάλληλες τροποποιήσεις η έτοιμη μελέτη η οποία ήδη έχει χρηματοδοτηθεί και ταυτόχρονα να φιλοξενεί την αθλητική δραστηριότητα της ΕΠΣΚ! Καλύτερη πρόταση δεν θα μπορούσε να υπάρξει…

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Κι ενώ μ’ αυτή την πρόταση συμφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και όλος ο κόσμος που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση είτε δια ζώσης είτε απο το διαδίκτυο, παρατηρήθηκε μια προσπάθεια υπεκφυγής απο την πλειοψηφία καθώς ο Δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος στην τοποθέτησή του, αφού προηγουμένως φρόντισε να αποδομήσει πάρα πολλές φορές την υλοποίηση των δεσμεύσεων Αγοραστού και Περιφέρειας, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν στη συνέχεια, προτεινε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια το καθεστώς που υπάρχει σήμερα σ’ αυτόν τον εγκαταλελειμμένο χώρο!

Δηλαδή με απλά ελληνικά να χρηματοδοτηθεί το Ενωσιακό Γήπεδο που η ΕΠΣΚ επι δεκατέσσερα χρόνια με λεφτά των πολιτών (που δεν μάθαμε ποτέ πόσα είναι) δεν κατάφερε να το φτιάξει!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΑΚΟΥ

Σε κείνο το σημείο στη συνεδρίαση εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος (ο οποίος κακώς δεν κλήθηκε όπως δεν κλήθηκε και η ΕΠΣΚ!!!) που διαφώνησε σφόδρα με την πρόταση του Δημάρχου λέγοντας επι λέξει: “Εμείς στηρίζουμε αναφανδόν την πρόταση και το αίτημα της Αναγέννησης κι όχι τη χρηματοδότηση της ΕΠΣΚ που δεν έκανε αυτό για το οποίο της παραχωρήθηκε ο χώρος απο το 2003! Και ισχύει η δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού για άμεση χρηματοδότηση του έργου της Αναγέννησης…”

Ο ΚΑΤΣΙΚΗΣ

Μετά την πρόταση του κ. Αλεξάκου παρενέβη σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Αναγέννησης κ. Κατσίκης χαρακτηρίζοντάς την αδιανόητη καθώς όπως υποστήριξε ουσιαστικά ζητάνε από την Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει όχι το γήπεδο της Αναγέννησης αλλά την ΕΠΣΚ!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Τελικά όπως ήταν αναμενόμενο λόγο πλειοψηφίας πέρασε η πρόταση του Δημάρχου κ. Αλεξάκου και έτσι για την ώρα η κατάσταση παραμένει ως έχει. Υπάρχει δηλαδή μεγάλος κίνδυνος να χαθεί μια τεράστια ευκαιρία όχι μόνο για την Αναγέννηση αλλά για την περιοχή…

Ο ΧΑΤΖΗΣ

Πολλές και σοβαρές ήταν οι καταγγελίες του κ. Χατζή που θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όχι μόνο από το Δήμο αλλά και από την δικαιοσύνη.

*Δημοσιεύτηκε στις 27/6/2017 στην εφημερίδα της Καρδίτσας, ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή