Πιλάβιος: Ο Σαρρής έκανε λάθος που κατήγγειλε τη σύμβαση για την κάρτα υγείας!

Print Friendly, PDF & Email

Την απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιου (2009 – 2012) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας, δημοσίευσε η “Άποψη” (16/6/2018).

Μεταξύ άλλων, είπε: «Παρέλαβα μια σύμβαση. Δεν την έφτιαξα εγώ. Και προσπάθησα να τη βελτιώσω και να μειώσω το κόστος της», υποστήριξε.

Πρόεδρος:
«Γιατί θεωρείτε ότι μειώθηκε το κόστος της σύμβασης;»
Πιλάβιος: «Ανανέωσα τη σύμβαση με πιο επωφελείς οικονομικούς όρους, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί η ΕΠΟ».

Πρόεδρος: «Παρακολουθούσατε το οικονομικό κομμάτι της σύμβασης;»
Πιλάβιος: «0 ρόλος μου στην ΕΠΟ ήταν άλλος. Δεν είμαι οικονομολόγος και το οικονομικό θέμα είναι αρμοδιότητα του οικονομικού διευθυντή».

Πρόεδρος: «Τότε γιατί θεωρείτε ότι μειώθηκε το κόστος της σύμβασης;»
Πιλάβιος: «Γιατί μειώθηκε».

Πρόεδρος: «Η πρώτη σύμβαση, που έγινε το 2005, υποχρέωνε τον κάθε αθλητή να πληρώνει 30 ευρώ για τις εξετάσεις που θα έκανε;»
Πιλάβιος: «Ναι».

Πρόεδρος: «Από αυτά, τα 11 λ,67 τα έπαιρνε η εταιρεία;»
Πιλάβιος: «Ναι».

Πρόεδρος: «Εσείς ανανεώσετε τη σύμβαση και ορίσατε να πληρώνει 15 ευρώ κάθε αθλητής, δηλαδή μειώσατε το ποσόν στα 15 για κάθε αθλητή, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί εξακολουθούσε να παίρνει 11,67. Άρα, τι συμφωνία κάνατε, που ήταν επωφελής για την ΕΠΟ; Σε τι ωφελήθηκε η ΕΠΟ, σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση;»
Πιλάβιος: «Ωφελήθηκαν οι αθλητές, οι Ενώσεις, τα Σωματεία».

Πρόεδρος: «Ακόμη και για τα αναλώσιμα το ποσόν, που έπρεπε να πάρει η εταιρεία, παρέμεινε στο 4,67 μετά την ανανέωση που κάνατε. Άρα;»
Πιλάβιος: «Θεωρώ ότι ωφελήθηκαν τα σωματεία και οι ποδοσφαιριστές».
Πρόεδρος: «Εντάξει».
Πιλάβιος: «Στις καινούργιες συμβάσεις, τις τροποποιητικές, έβαλα ότι πρέπει να γίνονται εξετάσεις στους δήμους. Να πηγαίνουν από τα γραφεία των ενώσεων τα μηχανήματα στα ιατρεία των δήμων, ή εν πάση περιπτώσει όπου ήθελαν οι δήμοι».

Πρόεδρος: «Γιατί το κάνατε αυτό;»
Πιλάβιος: «Για να μπορέσει το πράγμα να πάρει πιο επίσημη μορφή”.

Εισαγγελέας: «Το 2005, που πρωτοεγκρίθηκε η σύμβαση, ήσασταν παρών στο Διοικητικό Συμβούλιο;»
Πιλάβιος: «Εγώ ασχολιόμουνα με τις διεθνείς σχέσεις της ΕΠΟ. Ταξίδευα συνεχώς. Δεν θυμάμαι».

Εισαγγελέας: «Το 2007, που έγινε η ανανέωση της σύμβασης, ήσασταν παρών στο ΔΣ;» Πιλάβιος: «Δεν θυμάμαι. Ταξίδευα συνέχεια, σας είπα. Ήμουνα υπεύθυνος διεθνών σχέσεων».

Εισαγγελέας: «Τι έχετε να πείτε σήμερα για τη σύμβαση της Κάρτας Υγείας;»
Πιλάβιος: «Μια σύμβαση πρέπει να τη δει κανείς σε βάθος χρόνου. Λάθος έκανε ο Σαρρής και την κατήγγειλε, γιατί έπρεπε να γίνει το έργο. Οι ποδοσφαιριστές πέθαιναν στο γήπεδο».

Πρόεδρος: «Υπήρχε θεσμικό πλαίσιο, για να γίνει το σύστημα της Κάρτας Υγείας;» Πιλάβιος: «Όχι, δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο».

Πρόεδρος: «Τότε πώς πήγατε να κάνετε την Κάρτα Υγείας;»
Πιλάβιος: «Στην αρχή δεν υπήρχε θέμα νομικού πλαισίου, δεν προέκυψε τέτοιο θέμα, επειδή κάναμε απλά τηλεμετρία. Για την τηλεμετρία δεν χρειαζόταν θεσμικό πλαίσιο. Η ΕΠΟ θεώρησε ότι δεν χρειάζεται νομικό πλαίσιο.Ότανανέκυψε ζήτημα νομικού – θεσμικού πλαισίου, πήγα την Κάρτα Υγείας στους δήμους».

Πρόεδρος: «Δηλαδή;»
Πιλάβιος: «Όταν είναι η σκέπη του κράτους από πάνω, δεν υπάρχει θέμα. Ψάχναμε ήδη σκέπη του κράτους, ψάχναμε την αιγίδα του κράτους και χρηματοδότηση από τους υπουργούς».

Πρόεδρος: «Και τι έγινε;»
Πιλάβιος: «Τι να γίνει; Στη δική μου θητεία, κάθισα τριάμισι χρόνια, άλλαξαν τέσσερεις πρωθυπουργοί.
Πού να βρω άκρη; Με το που πήγαινα στη ΝΔ, ερχόταν το ΠΑΣΟΚ. Με το που πήγαινα στο ΠΑΣΟΚ, ερχότανε ο Παπαδήμος. Από τον Καραμανλή στον Παπανδρέου, από τον Παπανδρέου στον Παπαδήμο, και από τον Παπαδήμο στον Σαμαρά. Μέσα σε τρία χρόνια, άλλαξαν οκτώ υπουργοί Υγείας.Ίσως γίνανε και λάθη. Πάντως δεν είχα δόλο. Επίσης εγώ στη θητεία μου είχα 11,5 εκατομμύρια κέρδη, χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ κρατικό χρήμα. Δηλαδή, τι, άπιστος είμαι; Δεν λειτούργησε το σύστημα. Τι φταίω εάν δεν λειτούργησε το σύστημα;»

Πρόεδρος: «Γατί δεν λειτούργησε το σύστημα;»
Πιλάβιος: «Γιατί μετά, όταν το πήγα στους δήμους, άλλαξε και αυτό και έγινε ο “Καλλικράτης”. Και σε όλα αυτά σε μια πολύ ταραγμένη εποχή για το ποδόσφαιρο. Με τα στημένα. Το “Κοριόπολις”, τις πλαστές φορολογικές ενημερότητες».

Πρόεδρος: «Πώς ξεκίνησαν όλα αυτά»;
Πιλάβιος: «Δεν ξέρω. Δεν έχω ιδέα».

Πρόεδρος: «Ζημιώθηκε η ΕΠΟ;»
Πιλάβιος: «Φυσικά και δεν ζημιώθηκε, από τη στιγμή που έχει τα μηχανήματα, το λογισμικό και τη δυνατότητα, ακόμη και σήμερα να κάνει το σύστημα Υγείας. Όταν έφυγα από την προεδρία της ΕΠΟ, ο Γκιρτζίκης και ο Σαρρής είχαν πάει στον τότε υπουργό Αθλητισμού, τον Ιωαννίδη, για να δουν τι θα κάνουν με το σύστημα. Εάν τα είχε βρει η ΕΠΟ με την εταιρεία, δεν θα ήμουνα κατηγορούμενος τώρα.Ήμουνα τρεισήμισι χρόνια στην προεδρία της ΕΠΟ. Ό,τι μπόρεσα έκανα.Δηλαδή για άλλα έργα, που έμειναν ημιτελή, γιατί δεν πήγατε τους υπεύθυνους κατηγορούμενους για απιστία;»
Πρόεδρος: «Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή