Πλήρης αναντιστοιχία των εξαγγελιών Βασιλειάδη με την κατάσταση στη ΔΕΑΒ

Print Friendly, PDF & Email

Ανενεργή παραμένει η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ)σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή, η οποία κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε αναφέρεται ότι “όπως υπενθυμίζει η κ. Καραμανλή, μόλις πριν λίγους μήνες – και μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά βίας σε αγωνιστικούς χώρους – ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε εκφράσει τη βούλησή του για πρακτική και θεσμική αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Κυρίαρχο όργανο της Πολιτείας στην αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό είναι η ΔΕΑΒ, η οποία ωστόσο φαίνεται ότι υπολειτουργεί, παρά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού. Πρόσφατα δημοσιεύματα μάλιστα, όπως σημειώνει η Βουλευτής Β΄ Αθηνών, παρουσιάζουν μέλη της ΔΕΑΒ έτοιμα να παραιτηθούν, καθώς δεν τους καταβάλλεται η αποζημίωση που προβλέπεται από το νόμο.

Επιπλέον η κ. Καραμανλή επικαλείται ανοικτή επιστολή μέλους της ΔΕΑΒ, το οποίο επιβεβαιώνει ότι η ΔΕΑΒ βρίσκεται σε αδράνεια. Όπως καταγγέλλει, δεν έχει προσκληθεί ποτέ σε συνεδρίαση της ΔΕΑΒ και δεν έχει λάβει ποτέ απάντηση σε ερωτήματά που έχει θέσει τόσο προς την Επιτροπή όσο και προς τον αρμόδιο Υφυπουργό.

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών υπογραμμίζει ότι τόσο οι συγκεκριμένες καταγγελίες όσο και η πρόθεση παραίτησης μελών της ΔΕΑΒ βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού περί συγκρότησης σοβαρού σχεδίου για την καταπολέμηση της βίας και ερωτά τον Υφυπουργό Αθλητισμού:

-πόσες φορές έχει συνεδριάσει η ΔΕΑΒ από τη σύστασή της σε σώμα με τη σημερινή της σύνθεση

– ποιες προτάσεις έχει υποβάλει η ΔΕΑΒ στο πλαίσιο του σχεδίου δράσεων για την αντιμετώπιση της βίας που έχει προαναγγείλει από το καλοκαίρι ο Υφυπουργός

– αν προτίθεται να εφαρμόσει το νόμο, επιλύοντας άμεσα το πρόβλημα της αποζημίωσης των μελών της ΔΕΑΒ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και να λειτουργήσει ουσιαστικά.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή