Ποδόσφαιρο εν βρασμώ: Αναδιάρθρωση, τηλεοπτικά και στοίχημα στη σκιά του Grexit

Print Friendly, PDF & Email

H δαμόκλειος σπάθη του Grexit που βρίσκεται επισήμως πλέον πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμπίπτει με βαθιές διεργασίες που γίνονται ενόψει της επόμενης περιόδου.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται εν βρασμώ και κάθε παίκτης έχει τη δική του ατζέντα.

– Oι FIFA – UEFA πιέζουν για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ και άμεσες πρωτοβουλίες στο θέμα της καταπολέμησης της βίας. Έχουν φέρει το Grexit επισήμως στο τραπέζι, αλλά προς το παρών δεν προκύπτει ότι έχουν σχέδιο επιβολής νέας ΠΔΕ.

– Η ΕΠΟ αιφνιδιασμένη από τα γεγονότα προσπαθεί να ακροβατήσει ανάμεσα στις άμεσες αξιώσεις της FIFA, στη δυνατότητα λήψης πρωτοβουλιών “εδώ και τώρα” και σε μια διαμορφωμένη από άλλους κατάσταση της οποία καλείται να διαχειριστεί.

– Η ηγεσία της Super League θέλει έστω όψιμα να σώσει τον Παναθηναϊκό από τον υποβιβασμό και να διατηρήσει έστω και με τις μισές ομάδες την κεντική διαχείριση των τηλεοπτικών ώστε να έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.

Ως γνωστόν οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας (ΠΑΟ, Πλατανιάς, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλων, Ξάνθη, Κασσιόπη, Ατρόμητος) είναι τηλεοπτικά άστεγες, έπειτα από την αποχώρηση της NOVA από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μέχρι στιγμής η NΟVA έχει ανακοινώσει ότι εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη σεζόν 2018-19 των ΠΑΕ ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακός, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα που έρχονται να προστεθούν σε αυτά των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

– Ο υφυπουργός αθλητισμού κάνει τα δικά του σχέδια που καταλήγουν στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά.

Οι ΠΑΕ ζήτησαν να βρεθεί λύση ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν από τον Γ. Βασιλειάδη να νομοθετήσει σχετικά με ένα πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου που είναι το ποσοστό από το στοίχημα. Το θέμα αυτό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην ατζέντα των συζητήσεων των εμπλεκόμενων μερών και φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται κατ’ αρχήν θετικά.

Από την πλευρά του ο Βασιλειάδης, χωρίς να δεσμευθεί για το ποσοστό του στοιχήματος, τους ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνουν βαθιές τομές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ως κύριο παράδειγμα πρότεινε την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων με τη δημιουργία δύο κατηγοριών (Α1 και Α2) των δέκα ομάδων. Σύμφωνα με το «σχέδιο Βασιλειάδη» το πρωτάθλημα θα διεξάγεται σε τέσσερις γύρους, θα είναι ανταγωνιστικότερο, θα προσελκύσει χορηγούς και θα έχει εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή