Ποιες ομάδες θα «χτυπήσει» η NOVA, πώς θα αντιδράσει η Super League

Print Friendly, PDF & Email

Σαν αγώνας δρόμου για την επόμενη μέρα μοιάζουν οι κινήσεις, που σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus θέλει να κάνει η Super League, έπειτα από τη δήλωση της NOVA ότι δεν θα ενδιαφερθεί να διαπραγματευτεί κεντρικά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Η NOVA, που έχει ήδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ, θα κινηθεί με στόχο να εξασφαλίσει συμβόλαια με τους άλλους τρεις «μεγάλους» (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό) και με τρεις-τέσσερις από τους λεγόμενους «μικρομεσαίους», όπως για παράδειγμα τον Πανιώνιο, τον Ατρόμητο, την Ξάνθη.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της Super League, γνωρίζοντας ότι αν πάψει να υφίσταται η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τον συνεταιρισμό, αφού θα χάσει τη βασική του αρμοδιότητα, θα προσπαθήσει στο ΔΣ της Τρίτης (20/02) να κρατήσει τις ομάδες ενωμένες και στο πλαίσιο αυτό θα προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επόμενων αγωνιστικών περιόδων.

Η επιχειρηματολογία θα είναι ότι μόνο αν οι ομάδες είναι ενωμένες θα πετύχουν υψηλότερα συμβόλαια και ότι η διαφαινόμενη ενίσχυση τους με ποσοστό από το στοίχημα θα τους επιτρέψει να κάνουν καλύτερες διαπραγματεύσεις.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν είναι ξεκάθαρη η στάση που θα κρατήσουν οι «μεγάλοι», αν και θεωρείται πιθανότερο να κινηθούν αυτόνομα, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν και κάποιες από τις μικρότερες ομάδες.

Επομένως, ο στόχος της διοίκησης της Super League έχει εκ των πραγμάτων μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή