ΠΟΥ: “Το εμβόλιο για τον Covid-19 χρειάζεται ακόμα 18 μήνες”

World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a daily press briefing on COVID-19, the novel coronavirus, at the WHO headquaters on February 28, 2020, in Geneva. - The UN health agency on February 28, 2020, upgraded the global risk from the new coronavirus to its highest level, saying the continued increase in cases and countries affected was "clearly of concern". The number of new coronavirus cases in the world rose to 83,853, including 2,873 deaths, across 56 countries and territories by 1300 GMT on February 28, 2020, according to a report gathered by AFP from official sources. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Print Friendly, PDF & Email

Στην ενημέρωση που έκανε σχετικά με τον Covid-19, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τόνισε ότι όλοι είμαστε μαζί στη μάχη και ότι ο ΠΟΥ εργάζεται προκειμένου ν’ αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

«Υπάρχουν περισσότερα από 500.000 κρούσματα και περισσότεροι από 20.000 θάνατοι. Όμως αυτά τα τραγικά νούμερα μας υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες ιαθέντων», είπε αρχικά ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Χθες είχα την τιμή να διευθύνω την εξαιρετική συνάντηση των ηγετών της G20. Το μήνυμα μου ήταν το εξής: πρέπει να πολεμήσουμε, ενωμένοι και με πυροδότηση».

«Να πολεμήσουμε για να σταματήσουμε τον κορωνοϊό με όποιο μέσο έχουμε στη διάθεση μας. Ν’ αντιμετωπίσουμε μαζί την πανδημία του Covid-19. Αποτελούμε όλοι μαζί την ανθρωπότητα και ως ένα ν’ αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό. Καμιά χώρα δεν μπορεί να πολεμήσει μόνη της. Μπορούμε μόνο να πολεμήσουμε μαζί».

«Και να πυροδοτήσουμε τα βιομηχανικά μέσα και τις καινοτομίες της G20 για να παράγουμε και να διανέμουμε όλα τα αναγκαία υλικά για να σώσουμε ζωές. Επίσης πρέπει να υποσχεθούμε στις επόμενες γενιές ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Νωρίτερα σήμερα είχαμε ενημέρωση με περίπου 50 υπουργούς Υγείας από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και αυτή της Κίνας, της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τα μαθήματα, τα οποία έμαθαν».

«Πολλά κοινά θέματα αναδύθηκαν σχετικά με το τι λειτουργεί για την αντιμετώπιση του ιού:

Η ανάγκη της γρήγορης διάγνωσης και απομόνωσης των επιβεβαιωμένων περιστατικών
Αναγνώριση, ιχνηλάτηση και καραντίνα των επαφών
Η ανάγκη της καλύτερης δυνατής φροντίδας
Η ανάγκη επικοινωνίας για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη ώστε να συνδιαλέγονται οι κοινότητες για να πολεμήσουν»

Σχετικά με την έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού δήλωσε:

«Οι χώρες επίσης εξέφρασαν πολλές κοινές προκλήσεις. Η χρόνια παγκόσμια έλλειψη προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, η οποία τώρα είναι μία από τις πιο επιτακτικές απειλές στη συλλογική ικανότητα μας να σώσουμε ζωές»

«Ο ΠΟΥ έχει αποστείλει σχεδόν δύο εκατομμύρια αντικείμενα προστατευτικού εξοπλισμού σε 74 χώρες, το οποίο χρειάζεται πάρα πολύ και ετοιμαζόμαστε να στείλουμε ανάλογη ποσότητα σε ακόμα 60 χώρες. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα, λύνεται με διεθνή συνεργασίας και αλληλεγγύη».

«Όταν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας είναι σε κίνδυνο, βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας σε χώρες με μεσαίο και χαμηλό εισόδημα αξίζουν την ίδια προστασία με εκείνες των πλουσιότερων κρατών».
Αύξηση της παραγωγής του αριθμού των τεστ

«Για να υποστηρίξουμε την έκκληση μας σε όλες τις χώρες για να διεξάγουν μία επιθετική και εύρεση των κρουσμάτων μέσω τεστ στρατηγικής, εργαζόμαστε πυρετωδώς για να αυξήσουμε σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή και τα αποθέματα των τεστ στον κόσμο».

Τι ισχύει με τη θεραπεία

«Το εμβόλιο χρειάζεται ακόμα 18 μήνες. Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για θεραπείες για τους ασθενείς προκειμένου να σωθούν ζωές»

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε ότι στην Ισπανία και στη Νορβηγία, οι πρώτοι ασθενείς που εγγράφηκαν στην «Δοκιμή Αλληλεγγύης», η οποία θα συγκρίνει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τεσσάρων νέων φαρμάκων ή συνδυασμό φαρμάκων απέναντι στον Covid-19».

«Αυτή είναι μία ιστορική δοκιμή, η οποία θα μειώσει σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται για να υπάρξουν σημαντικά στοιχεία σχετικά με το πιο φάρμακο δουλεύει. Περισσότερες από 45 χώρες συμβάλλουν στη δοκιμή, για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα καλούμε ιδιώτες ή χώρες να μην χρησιμοποιούν θεραπείες που δεν έχουν παρουσιαστεί ως αποτελεσματικές απέναντι στον Covid-19».

«Η ιστορία του φαρμάκου είναι γεμάτη με παραδείγματα σχετικά με φάρμακα που δούλευαν στα χαρτιά ή σε εργαστηριακά τεστ αλλά δεν δούλεψαν σε ανθρώπους ή ήταν πραγματικά επιβλαβή».

«Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης επιδημίας, του Έμπολα, για παράδειγμα, φάρμακα τα οποία πιστεύαμε ότι ήταν αποτελεσματικά, ανακαλύφθηκε ότι δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλα φάρμακα κλινικές δοκιμές. Πρέπει να ακολουθήσουμε τα στοιχεία, δεν υπάρχουν συντομεύσεις σ’ αυτό».

«Όσο η πανδημία εξελίσσεται και περισσότερες χώρες επηρεάζονται, μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με το τι είναι λειτουργικό και τι όχι».

Τέλος ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ευχαρίστησε όλους εκείνους που εργάζονται μαζί με τον ΠΟΥ για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή