“Πράσινο φως” από την UEFA στην πώληση αλκοόλ στους ευρωπαϊκούς αγώνες

Print Friendly, PDF & Email

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να εγκρίνει την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα από την επόμενη σεζόν στο Champions League και στο Europa League, «χωρίς όμως να επιβάλει την πώληση και την διάθεσή τους», μια απόφαση που χαιρετίστηκε από τις ενώσεις των φιλάθλων.

Αυτή η αλλαγή στους κανονισμούς της UEFA, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της στο Κίεβο, στο περιθώριο του τελικού του Champions League στα τέλη Μαΐου, και επιβεβαιώθηκε επίσημα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η UEFA, θα ισχύει για τις διοργανώσεις της, «σύμφωνα όμως με την τοπική και εθνική νομοθεσία».

Αυτή η άδεια αφορά το εσωτερικό και άμεσο περιβάλλον των σταδίων.

«Η διοργανώτρια αρχή του αγώνα πρέπει, κατά τον καθορισμό της πολιτικής πωλήσεων και διανομής πριν από κάθε παιχνίδι, να λαμβάνει υπόψη το προφίλ των φιλάθλων που παρακολουθούν τον αγώνα και τους σχετικούς κινδύνους», ενώ μπορεί σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση να αποφασίσει την «απαγόρευση ή περιορισμό στην πώληση και διανομή αλκοόλ».

Ο Ρονά Εβά, επικεφαλής της Ένωσης Φιλάθλων της Ευρώπης (FSE), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 χώρες, χαιρέτισε την απόφαση σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. «Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου από καιρό αισθάνονται την άδικη μεταχείριση σε σχέση με τους φιλάθλους άλλων αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ράγκμπι. Δεν είναι το άθλημα υπεύθυνο που οδηγεί στην καλή ή την κακή συμπεριφορά ενός φιλάθλου», υποστήριξε.

«Οι φίλαθλοι αντιμετωπίζουν αυτή την πολιτική ως πατερναλιστική, αφού από κανέναν στοιχείο δεν συμπεραίνεται ότι η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στα γήπεδα έχει επίδραση στην πρόληψη ή στη μείωση των επεισοδίων στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο Εβά.

Πηγή: ANA-MPA

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή