Προβληματική η χρήση του VAR στο Αλ Τζαζίρα – Ρεάλ για το Παγκόσμιο Συλλόγων

Print Friendly, PDF & Email

Η Ρεάλ κέρδισε 2-1 την Αλ Τζαζίρα του Χενκ Τεν Κάτε και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ωστόσο στο επίκεντρο δεν βρέθηκε ούτε η αναμενόμενη νίκη της «Βασίλισσας», ούτε η τύχη της Αλ Τζαζίρα που γλίτωσε από τέσσερα δοκάρια, αλλά η προβληματική χρήση της τεχνολογίας VAR.

Στο 31′ ακυρώθηκε γκολ του Κασεμίρο χωρίς προφανή λόγο για φάουλ. Εν συνεχεία ο Bραζιλιάνος διαιτητής Σάντρο Ρίτσι άλλαξε την απόφασή του και το κατακύρωσε, όμως με το VAR αποφάσισε τελικά να υποδείξει οφσάιντ, που ήταν ο Μπενζεμά και όχι ο σκόρερ… Το χειρότερο βέβαια από όλα δεν είναι η απόφαση που σηκώνει ούτως ή άλλως πολλή συζήτηση, αλλά το γεγονός ότι πάρθηκε με καθυστέρηση πέντε λεπτών, στο 36′!

Και στο δεύτερο ημίχρονο όμως το VAR αποδείχθηκε ξανά «ενοχλητικό» για τη ροή του αγώνα αφού η Αλ Τζαζίρα ξεδίπλωσε εξαιρετική αντεπίθεση στο 47′ και σκόραρε κάνοντας το 2-0. Το γκολ όμως ακυρώθηκε τελικά τρία λεπτά αργότερα ως οφσάιντ καθώς μέσω του βίντεο και του στοπ καρέ δίνεται η εντύπωση ότι ο σκόρερ είναι χιλιοστά μπροστά από την μπάλα την ώρα που επιχειρεί την πάσα ο συμπαίκτης του.

Προφανώς ακόμη κι αν υπάρχει παράβαση σε αυτήν τη φάση, χάνεται τελείως το πνεύμα του κανονισμού και υποκαθίσταται παντελώς ο ανθρώπινος παράγοντας αφού σε τέτοιες περιπτώσεις δεν καθίσταται δυνατό το ανθρώπινο μάτι να διακρίνει την παράβαση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή