Προς παράταση η έκδοση άδειας καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων

Print Friendly, PDF & Email

Στην πεπατημένη της παράτασης έκδοσης άδεια καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πιθανόν για ένα έτος, οδηγείται ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, έπειτα από ενέργειες της ΕΠΟ, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αφού δεν έχουν γίνει έλεγχοι και δεν έχουν εκδοθεί άδειες καταλληλότητας για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα είτε να αναβάλλονται αγωνιστικές από Ενώσεις, είτε να χρησιμοποιούνται μόνον όσες αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν άδεια καταλληλότητας.

Ο νόμος που ψηφίστηκε στις 29/6/2017 εισάγει τη διάκριση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος, το μέγεθος, τη δυναμικότητά τους και την κατηγορία των αγώνων που φιλοξενούν. Κάποιες από αυτές θα αδειοδοτούνται απευθείας από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, όπως το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, το Καυταντζόγλειο και ο Άγιος Κοσμάς, άλλες από τον δήμαρχο και άλλες από τον περιφερειάρχη, ενώ θα υπάρχουν και κάποιες που θα λειτουργούν με βάση βεβαιώσεις φορέων και ομοσπονδιών.

Όπως αναφέρεται ουδεμία αθλητική συνάντηση θα διεξάγεται χωρίς ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης να έχει εξασφαλίσει άδεια διεξαγωγής της συνάντησης σε διάστημα δύο μηνών από την έναρξη ισχύς του νόμου. Οι υπεύθυνοι για τη χρήση εγκαταστάσεων χωρίς άδεια (ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης) θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ. Η ίδια ποινή θα επιβάλλεται και στους προέδρους των αθλητικών σωματείων που μετέχουν στη συνάντηση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή