Προσφυγή Μαρινάκη στο ΣτΕ για να πάρει πίσω το διαβατήριο του

Print Friendly, PDF & Email

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά της απόφασης της Ελληνικής Αστυνομίας για την αφαίρεση του διαβατηρίου του, ζητώντας την αναστολή και την ακύρωσή της, ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Πρόκειται για την απόφαση της διεύθυνσης διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία αφαιρέθηκε το διαβατήριό του, μετά τη διάταξη της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πειραιά (170/2018), με την οποία του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για την υπόθεση του «Νoor 1».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επιχειρηματίας, η εν λόγω εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε όμως από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, που έκρινε ότι δεν συντρέχει σχετικός λόγος δημοσίου συμφέροντος και έτσι επήλθε άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου π΄από τη χώρα. Έτσι, ζήτησε από την Αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να προσφύγει στο ΣτΕ.

Η αίτηση ακύρωσης προσδιορίστηκε να εκδικασθεί στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ σύντομα αναμένεται η έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής.

Ο Β. Μαρινάκης υποστηρίζει, ότι εφόσον δεν επικυρώθηκε η σε βάρος του εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, πρέπει να του επιστραφεί το διαβατήριο για να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και ειδικά σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή