Αρχική SocceroPolis Life Προφυλακιστέοι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Προφυλακιστέοι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο στρατιώτες που συνελήφθησαν σήμερα (2/3) από τις τουρκικές αρχές στον Έβρο, καθώς όπως τονίζει η Άγκυρα βρέθηκαν εντός τουρκικού εδάφους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ οι δύο στρατιωτικοί βρέθηκαν στο εδώλιο και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί τα κινητά τηλέφωνα και τα όπλα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Dogan πρόκεται για τους Άγγελο Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγός), και Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ και Σκαπανέα του ΜΧ).

Θυμίζουμε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περίπολο στις Καστανιές του Έβρου, όταν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων με αποτέλεσμα να συλληφθούν άμεσα από την τουρκική περίπολο.

Η ενημέρωση από το ΓΕΣ

Σημειώνεται ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ενημέρωσε για το περιστατικό σήμερα. «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Πηγή: politik.gr

Exit mobile version