Πρόσκληση της UEFA για το Super Cup στις διαιτήτριες που δέχτηκαν σεξιστική επίθεση

Print Friendly, PDF & Email

Η ΟΥΕΦΑ προσκάλεσε τις δύο Ιταλίδες διαιτήτριες Αναλίζα Μότσα και Τζούλια Νικάστρο, οι οποίες δέχθηκαν πρόσφατα σεξιστική επίθεση, να παρακολουθήσουν τον αγώνα του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη

Οι εν λόγω ρέφερι συμμετείχαν σε δύο ξεχωριστούς αγώνες πρωταθλήματος ανδρών, ως βοηθός και διαιτήτρια, αντίστοιχα, όταν δέχθηκαν σεξιστική επίθεση από τηλεοπτικό σχολιαστή και παίκτη.

«Καταδικάζουμε σθεναρά όλες τις σεξιστικές, διακριτικές, παραβατικές και προσβλητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών διαιτητών, οι οποίες αξίζουν τον μέγιστο σεβασμό για τη συμβολή τους όχι μόνο στο ποδόσφαιρο των γυναικών αλλά στην ανάπτυξη ολόκληρου του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού κινήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στην Τουρκία, θα περάσει στην Ιστορία, διότι θα τον διευθύνει, η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, η πρώτη γυναίκα που έχει οριστεί στο Σούπερ Καπ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι 35χρονη Φραπάρ δεν είναι η πρώτη διαιτήτρια που θα σφυρίξει» ε αγώνα διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ για άνδρες. Αυτή η τιμή ανήκει στη Νικόλ Πιτινιά, η οποία διηύθυνε σε τρεις προκριματικούς αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ 2004 και 2009.

Η 35χρονη Φραπάρ σφύριξε στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου γυναικών στη Γαλλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ολλανδίας, ενώ τον Απρίλιο έγραψε επίσης ιστορία στη χώρα της, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής και συγκεκριμένα στον αγώνα της Ligue 1 Αμιάν – Στρασμπούρ. Στο τέλος της σεζόν, η Φραπάρ συμπεριλήφθηκε στους πίνακες διαιτητών της Ligue 1 για τη σεζόν 2019-20.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή