“Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε μία πραγματική οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο”

Print Friendly, PDF & Email

Το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες μία γενικευμένη οικονομική κρίσι με τον κίνδυνο μάλιστα να υπάρξουν μαζικές λύσεις συμβολαίων με ποδοσφαιριστές αν δεν στηριχθούν οι σύλλογοι.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα σβηστεί από τον χάρτη για εβδομάδες ίσως και για μήνες αφού όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, τα κύπελλα και οι διεθνείς αναμετρήσεις αναβλήθηκαν με αποκορύφωμα την αναβολή του Euro 2020 και του Copa America.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υγεία όλων είναι η πρωταρχική ανησυχία, αλλά οι ανησυχίες των ποδοσφαιριστών μετατοπίζονται και στα προς το ζην. Για τη συντριπτική πλειοψηφία η απώλεια εισοδήματος για δύο ή τρεις μήνες είναι πιο απειλητική από κάθε άλλο εργαζόμενο. Οι συνέπειες για τον κλάδο μας μπορεί να έρθουν πολύ γρήγορα, επομένως οποιαδήποτε συντονισμένη δράση κρίνεται πολύ σημαντική. Πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζουμε μία πραγματική οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIFPro, Γιόνας Μπάερ-Χόφμαν.

Ο Μπάερ-Χόφμαν πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση να αναβληθεί το Euro προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στις εγχώριες λίγκες να ολοκληρωθούν. Επίσης δήλωσε ικανοποιημένος με την προαναγγελία του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο για τη δημιουργία ενός παγκοσμίου ταμείου βοηθείας για τα μέλη της ποδοσφαιρικής κοινότητας που πλήττονται από την κρίση.

Η UEFA άλλωστε έχει ήδη συστήσει ομάδα εργασίες που θα προτείνει μέτρα για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή