ΠΣΑΠ: “Ψαλιδίζονται οι ελπίδες των μαθητών για το ‘Νους υγιής εν σώματι υγιεί'”

Print Friendly, PDF & Email

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει την αντίθεση του με την απόφαση του ΣτΕ, η οποία καταργεί τη μοριοδότηση των αθλητών για την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, εξέδωσε ο ΠΣΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι ε τον τρόπο αυτό ψαλιδίζονται “οι ελπίδες των μαθητών ώστε να συνδυάσουν σε υψηλό επίπεδο το ‘Νους υγιής εν σώματι υγιεί'”

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

“Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και δη στα σχολεία, αποτελεί τη δεξαμενή των αυριανών πρωταθλητών. Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομη τη μοριοδότηση στους αθλητές για είσοδό τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, ψαλιδίζει τις ελπίδες των μαθητών ώστε να συνδυάσουν σε υψηλό επίπεδο το ‘Νους υγιής εν σώματι υγιεί’.

Για τον Π.Σ.Α.Π. ο διαχωρισμός του επαγγελματία με τον ερασιτέχνη έγκειται μόνο στην ιδιότητα, πόσο μάλλον όταν αφορά παιδιά που έχουν ως σκοπό αλλά και όνειρο, τη διάκριση στο ποδόσφαιρο με παράλληλη ακαδημαϊκή μόρφωση.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς τη θέσπιση κινήτρων ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και όχι την κατάργηση όσων ήδη υπάρχουν. Κάτι που αποτελεί πλήγμα για όλους μας”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή