Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Βραζιλία, πέντε μαθητές νεκροί (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και παιδιά, σε σχολείο της Βραζιλίας, όταν δύο άτομα εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σύμφωνα με το Globo TV.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο εφήβους οι οποίοι το πρωί της Τετάρτης την ώρα του διαλείμματος εισέβαλαν φορώντας κουκούλες στην κρατική σχολή του Ραούλ της Βραζιλίας στο Jardim Imperador στο Suzano, στην πόλη του Σάο Πάολο και άνοιξαν πυρ.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά και ένας ενήλικας ενώ οι δράστες ήταν δύο έφηβοι οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια πηγή αμέσως μετά την πράξη τους αυτοκτόνησαν.

Η τοπική αστυνομία και η πυροσβεστική δεν έχει προβεί ακόμα σε δηλώσεις, ούτε είναι επιβεβαιωμένος ο ακριβής αριθμός των νεκρών.

Το κίνητρο του εγκλήματος και η ταυτότητα των δραστών δεν είναι ακόμα γνωστά.

Σύμφωνα με μαρτυρία μαθητή, ορισμένα παιδιά άκουσαν τους πυροβολισμούς αλλά νόμιζαν πως πρόκειται για πυροτεχνήματα.

Ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας που δεν κατονομάζεται δήλωσε στην εφημερίδα Folha de S. Paolo πως είδε έναν άνθρωπο να πυροβολεί με όπλο έξω από το σχολείο και στη συνέχεια να εισέρχεται σε αυτό καθώς ξεκινούσαν τα μαθήματα.

Στο σχολείο φοιτούσαν περίπου 1.000 μαθητές ενώ το προσωπικό ανέρχεται σε 105 άτομα, όπως αναφέρει η απογραφή του 2017. Το συγκεκριμένο σχολείο προσφέρει μαθήματα από την 6η τάξη του δημοτικού σχολείου έως την 3η τάξη του γυμνασίου.

ΠΗΓΗ: documentonews

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή