Πώς η ΕΠΟ αντέδρασε στο αίτημα για δύο νέα μέλη στην ΚΕΔ

Print Friendly, PDF & Email

Οπως έγινε γνωστό από την ίδια την ΕΠΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, στο πλαίσιο έκθεσης που υπέβαλλε για τη συμπλήρωση έξι μηνών από την εκλογή της παρούσας διοίκησης πρότεινε την προσθήκη δύο νέων μελών στην ΚΕΔ τα οποία θα προέρχονται από το εξωτερικό.

Η πρόταση αιφνιδίασε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, κάποιοι έκαναν εύλογους συνειρμούς περί ταύτισης με τις κατά καιρούς θέσεις που εκφράζουν αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ζήτησαν να μάθουν για ποιο λόγο γίνεται αυτή η πρόταση.

Ενας από αυτούς που πήραν τον λόγο ήταν και ο Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος ρώτησε τον Χούμπελ γιατί υποβάλλει αυτήν την πρόταση στην παρούσα χρονική στιγμή κι αν καταλογίζει κάποιες ευθύνες στα μέλη της ΚΕΔ.

Στο πρώτο ερώτημα ο Χούμπελ απάντησε ότι κάνουμε αυτήν την πρόταση γιατί ακόμη μαθαίνουμε, ενώ στο δεύτερο ερώτημα δεν απάντησε τίποτα.

Τότε πήρε τον λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Βακάλης, ο οποίος είπε ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα της συγκεκριμένης επιτροπής η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, υποβάλλοντας μάλιστα το σχετικό ερώτημα προς τον Χούμπελ.

Ο Χούμπελ περιορίστηκε να πει ότι η πρόταση του έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και γίνεται για να βοηθηθεί ο Περέιρα και επειδή υπάρχει θόρυβος γύρω από τη διαιτησία.

Η ΕΠΟ θα διαβιβάσει την πρόταση στον διορισμένο από τη FIFA πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος θα κληθεί να πάρει θέση επί του θέματος.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Παρακολούθησης είναι οι εξής:

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα έχει την εντολή να παρακολουθεί τη εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και της συνολικής κατάστασης της Ομοσπονδίας, περιλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών της. Θα υποβάλλει εκθέσεις και θα προχωράει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ και θα παρακολουθεί τα μέτρα που θα λαμβάνονται μετά από τις προτάσεις της».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή