Πώς θα λειτουργήσει το VAR στο OAKA και πώς “επηρεάζει” το διαιτητή του τελικού

Print Friendly, PDF & Email

Όπως είναι γνωστό στον αγώνα Παμαθηναϊκού – Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ θα γίνει το «test event» του VAR αλλά και του «goal line technology» και από το αποτέλεσμα θα κριθεί εν πολλοίς η χρήση του στο τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο ίδιο στάδιο στις 11/5.

Στην Αθήνα θα βρεθούν Ισπανοί από την εταιρεία που έγινε ανάδοχος στο σχετικό, ενώ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ αναμένονται μέλη της ΚΕΔ και λοιποί εμπλεκόμενοι από πλευράς ΕΠΟ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εφαρμογή του, για πρώτη φορά σε αγώνα της Super League.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαιτητής του αγώνα που θα είναι ο διεθνής, Αθ. Τζήλος, δεν θα έχει τη δυνατότητα να «τσεκάρει» την «ύποπτη» φάση στο μόνιτορ, το οποίο συνήθως τοποθετείται δίπλα από τον τέταρτο διαιτητή του αγώνα.

Με άλλα λόγια και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνιτορ εντός του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να τσεκάρει ο ίδιος τις φάσεις. Πιθανόν να ακούει ότι του πουν από το control room.

Αντιθέτως στον τελικό κυπέλλου ο ξένος διαιτητής θα έχει τη δυνατότητα προσέγγισης του μόνιτορ που θα τοποθετηθεί στο ΟΑΚΑ και επανελέγχου της επίμαχης φάσης.

Για να γίνει αυτό ο διαιτητής που θα οριστεί στον τελικό θα πρέπει να έχει κάνει χρήση VAR στο πρωτάθλημα της χώρας του με διαδικασία που θα είναι συμβατή με αυτήν που θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus για να χρησιμοποιηθεί το VAR επίσημα στον τελικό θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από τη FIFA.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή