Αρχική ΕΠΟ Κύπελλο Ελλάδας Πώς το «εκτός λίστας» Πανθεσσαλικό επελέγη για τον τελικό κυπέλλου

Πώς το «εκτός λίστας» Πανθεσσαλικό επελέγη για τον τελικό κυπέλλου

Επιλογή έκπληξη και επιλογή της τελευταίας στιγμής ήταν η τέλεση του τελικού Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Το συγκεκριμένο στάδιο δεν ήταν ανάμεσα στα πέντε γήπεδα τα οποία η ΕΠΟ ανακοίνωσε στις 23/3 ότι θα επιθεωρήσει ως υποψήφια για να φιλοξενήσουν τον τελικό.
Μόλις το πρωί της Παρασκευής (28/04) η ΕΠΣ Θεσσαλίας έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, με την οποία ζήτησε να διοργανώσει τον τελικό Κυπέλλου.

Η επιστολή απ’ ότι αποδείχθηκε δεν ήταν τυχαία, καθώς ενώ όλες οι πληροφορίες έδιναν ως φαβορί το AEL FC Arena ή το Παγκρήτιο, προς γενική έκπληξη ανακοινώθηκε το Πανθεσσαλικό, που όπως προείπαμε ήταν «εκτός λίστας» από την ίδια την ΕΠΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, το Παγκρήτιο που ήταν υποψήφιο απορρίφθηκε λόγω απόστασης από τη Θεσσαλονίκη και λόγω δυσκολίας στη μετάβαση των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, ενώ το AEL FC Arena απορρίφθηκε λόγω μικρής χωρητικότητας, σε συνδυασμό με το πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Η επιλογή του Πανθεσσαλικού έγινε αρχικά από τις διοικήσεις των δύο ομάδων, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και στη συνέχεια η ΕΠΟ συναίνεσε.

Ωστόσο το στάδιο δεν έχει ελεγχθεί για το αν πληροί τους κανόνες ασφαλείας (π.χ. κάμερες) κάτι που από την πλευρά της ΕΠΟ θα γίνει το Σάββατο (29/04).

Επιφυλαχτική φαίνεται να είναι η αστυνομική διεύθυνση, ωστόσο από την ΕΠΣ Θεσσαλίας και το Δήμο δείχνουν έτοιμοι να διορθώσουν ότι χρειάζεται ώστε το στάδιο να είναι έτοιμο το Σάββατο 6/5.

Exit mobile version