Ρίψεις πετρών, φωτοβολίδων και μολότοφ αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας

Print Friendly, PDF & Email

Για επεισόδια με ρίψεις πετρών, φωτοβολίδων και μολότοφ κάνει λόγο η Αστυνομία στην έκθεσή της για τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη φορά δεν προσδιόρισε τον χώρο που έγιναν τα επεισόδια κι απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο περιβάλλων χώρος στην καταγραφή τους όπως είχε κάνει στην έκθεσή της για το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Παράλληλα δεν κάνει καμία αναφορά για βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών ή άλλων προσώπων. Βέβαια υπενθυμίζεται πως η Πειθαρχική Επιτροπή στην εκδίκαση που αφορούσε την ΑΕΚ, όπου είχε τιμωρηθεί με -3 βαθμούς, είχε θεωρήσει βιαιοπραγία τις ρίψεις φωτοβολίδων και μολότοφ.

«Περί ώρα 20:30, εκατό (100) περίπου φίλαθλοι της ομάδας του Παναθηναϊκου ΑΟ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εξήλθαν από τις κερκίδες των θυρών 1 και 35 και εκτόξευσαν πέτρες, φωτοβολίδες, μολότοφ κ.α. αντικείμενα εναντίον των διμοιριών που βρίσκονται εξωτερικά του Σταδίου. Οι διμοιρίες προκειμένου να απωθήσουν τους ανωτέρω φιλάθλους και να αποκαταστήσουν την τάξη, προέβησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων μέσων.

Με τη διακοπή του αγώνα, κατά την αποχώρηση των φιλάθλων της ομάδας του Παναθηναϊκού ΑΟ, άγνωστοι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας εξήλθαν του Σταδίου και εκτόξευσαν δύο (2) Α.Ε.Ε.Μ., προς τα υπηρεσιακά λεωφορεία των διμοιριών, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν φθορές», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με το sdna.gr.

Σε ό,τι αφορά στην επίθεση στον πάγκο του Ολυμπιακού, η Αστυνομία κατέγραψε τα εξής:

«Περί ώρα 19:10, δεκαπέντε (15) περίπου άγνωστα άτομα, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν διαπιστεύσεις, εισήλθαν στη θύρα 29 και μέσω της θύρας 31 εισήλθαν εντός του στίβου του Σταδίου και κινήθηκαν προς τον πάγκο της ομάδας του Ολυμπιακού ΣΦΠ. Με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και τη συνδρομή του υπευθύνου ασφαλείας της ομάδας του Παναθηναϊκού ΑΟ, τα άτομα επέστρεψαν στις κερκίδες, ενώ ο αγώνας διεκόπη για δέκα λεπτά περίπου».

Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός βάσει κατηγορητηρίου κινδυνεύει με αφαίρεση έως και 6 βαθμών, ποινή κεκλεισμένων των θυρών δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών και βαρύ πρόστιμο.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή