Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία: Κυβέρνηση τεχνοκρατών ή εκλογές

Print Friendly, PDF & Email

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Ιταλία, καθώς έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες του Τζουσέπε Κόντε για το σχηματισμό κυβέρνησης. Μάλιστα, ο καθηγητής παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα πλήρους συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις που με υπέδειξαν», τόνισε ο Κόντε εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου.

Πλέον, όλα δείχνουν ότι η γειτονική χώρα θα οδηγηθεί σε σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, ενώ δεν αποκλείεται και μία νέα προσφυγή στις κάλπες, μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Εμπλοκή με τον Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών

Λίγο νωρίτερα, είχε επιβεβαιωθεί πως υπήρξε εμπλοκή όσον αφορά την υποψηφιότητα του Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Λέγκα δεν δέχεται το βέτο του Ιταλού προέδρου Ματαρέλα, ενώ τα Πέντε Αστέρια φάνηκαν σχετικά πιο ελαστικά.

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «μαζί με τα Πέντε Αστέρια εργάσθηκε μέρα και νύχτα για να γεννηθεί η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μια αρχή που είναι απαράβατη» και ότι «για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί, και όχι Γερμανοί ή άλλες εθνικότητες».

«Όλα αυτά ισχύουν αν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά αν έχουμε μια αλυσίδα που δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό που δεν αρέσει στο Βερολίνο και στις ισχυρές εξουσίες, σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

«Αν υπάρχουν απειλές της Ευρώπης, η κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει. Έχουμε συνοχή ελευθερία και θάρρος», είπε ο Σαλβίνι.

«Αν μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, αύριο εγώ θα αρχίσω να δουλεύω στο υπουργείο Εσωτερικών και θα αρχίσουν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών. Διαφορετικά, θα πρέπει να ξαναδώσουμε, με εκλογές, το λόγο στους Ιταλούς», ολοκλήρωσε.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή