Σαΐνιο για Ριζούπολη: «Ηταν μια κόλαση, έφτασα να φοβάμαι για τη ζωή μου»

Print Friendly, PDF & Email

Για όσα έζησε στη Ριζούπολη στο 3-0 του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο τότε ποδοσφαιριστής των «πράσινων», Κάρλος Σαΐνιο, σημειώνοντας ότι φοβόταν ακόμα και για τη ζωή του.

«Θυμάμαι ότι στο τέλος μιας σεζόν θα ήμασταν πρωταθλητές εάν στην έδρα του Ολυμπιακού νικούσαμε ή χάναμε με λιγότερα από δύο γκολ. Ήμασταν καλύτεροι εκείνη τη χρονιά. Αλλά, χάσαμε 3-0. Έφθασα να φοβάμαι για τη ζωή μου. Ακόμη και στη φυσούνα, ακούγαμε κροτίδες. Ηταν μια κόλαση. Η ομάδα μου ήταν πρακτικά εκείνη με την οποία η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη από του Ολυμπιακού στην τελική. Έφθασα να πω στον Καραγκούνη: “Πάμε να φύγουμε. Ρισκάρουμε τη ζωή μας”. Μετά την ήττα, πέρασε μια εβδομάδα για να βγω στο δρόμο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, σου συμπεριφέρονταν άσχημα. Ήσουν στο ρεστοράν, δειπνούσες με την οικογένειά σου και σε διέκοπταν. Δεν ήταν εύκολο», δήλωσε αρχικά στην πορτογαλική Observador ο Σαΐνιο και συνέχισε:

«Από την Ελλάδα, θυμάμαι τα ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Είναι η τρέλα! Δεν έχω δει κάτι ίδιο. Στα γκολ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν μαζί μας. Σου δίνουν φάπες. Θα σου πω μια παράξενη ιστορία. Ήξερες ότι το πούλμαν του Παναθηναϊκού ήταν παλιό; Η ομάδα είχε χρήματα. Όταν έφθασα στην Ελλάδα, ρώτησα ‘γιατί δεν παίρνετε νέο πούλμαν’; Μου απάντησαν: Ξέχασέ το. Δεν αξίζει τον κόπο. Θα πρέπει να αγοράζουμε καινούριο κάθε εβδομάδα. Πριν πάμε στο γήπεδο, δεχόταν ζημιές. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή