Σαίξπηρ στις φυλακές Κορυδαλλού: «Απόδραση» προς την ψευδαίσθηση

Print Friendly, PDF & Email

«Ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα από θέατρο ήταν οι εικόνες από το δράμα της ζωής στον δρόμο» μας λέει ο 30χρονος κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Γ. εκτίει την ποινή του εδώ και έξι χρόνια, όμως χθες βράδυ ερμήνευσε με στόφα ταλαντούχου ηθοποιού και δύναμη ψυχοσωματική τον ονειροπόλο και ερωτευμένο Φερνάντο στην «Τρικυμία» του Σαίξπηρ.

Την παράσταση «ανέβασαν» οι 20 κρατούμενοι που συγκροτούν την ομάδα του 1ου Θεατρικού Εργαστηρίου του Εθνικού Θεάτρου, μέσα στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού. Σε δική τους δραματουργική διασκευή, φιλτραρισμένη μέσα από τις δικές τους εμπειρίες για εκδίκηση, συγχώρεση, χιούμορ, μαγείες, υπέρβαση, ατόφιο συναίσθημα.

Η μουσική συνοδεία από κρατούμενους του μουσικού εργαστηρίου της Εναλλακτικής Σκηνής Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πλαισίωνε τον?ρομαντισμό αυτής της «σουρεαλιστικής» βραδιάς.

Γιατί ο εξωραϊσμένος προαύλιος χώρος, στον οποίο δεν έχουν πρόσβαση οι κρατούμενοι κι όπου δόθηκε η παράσταση, δεν μοιάζει σε τίποτα με τα κελιά και την καθημερινότητα στις πολυπληθείς φυλακές Κορυδαλλού, γνωστές και ως «χωματερές ψυχών».

Μόνο οι μάντρες, τα συρματοπλέγματα και κάτι αμανέδες που ακούγονταν τυχαία, που και που, από τις πτέρυγες, μας υπενθύμιζαν συνθήκη φυλακών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή