“Σεβόμαστε την UEFA, αλλά η διακοπή ήταν η καλύτερη απόφαση για το βελγικό ποδόσφαιρο”

Print Friendly, PDF & Email

Το ΔΣ της Jupiler League αποφάσισε την Πέμπτη πως με τα δεδομένα που επικρατούν στο Βέλγιο από την πανδημία του κορωνοϊού είναι αδύνατο το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί πριν τις 30 Ιουνίου, άρα είναι καλύτερο να διακοπεί οριστικά με τελική βαθμολογία την υπάρχουσα.

Το Βέλγιο έχει την ιδιαιτερότητα όπως και η Ελλάδα να κρίνεται ο πρωταθλητής στα πλέι οφ. Με δεδομένο ότι απομένει μία αγωνιστική για την κανονική περίοδο και δέκα για τα πλέι οφ οι βελγικές ομάδες έκριναν πως δεν μπορεί να στριμωχτούν μέσα στο καλοκαίρι 11 αγωνιστικές ημέρες.

Παρόλα αυτά η Jupiler League προγραμμάτισε νέο ΔΣ για τις 15 Απριλίου στο οποίο θα εξεταστεί η πιθανότητα να γίνει ο τελικός κυπέλλου και να διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας διότι τρεις ομάδες (Μαλίν, Γκενκ, Αντερλεχτ) που διεκδικούσαν την έκτη θέση των πλέι οφ βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού και η ουραγός Β. Μπέβερεν που διεκδικούσε την παραμονή της βρίσκεται στο -2 από την προτελευταία Οστάνδη.

Εξηγήσεις στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση των Βέλγων να διακόψουν το πρωτάθλημα και να ανακηρύξουν πρόωρα πρωταθλήτρια την Μπριζ, έδωσε ο εκπρόσωπος της Jupiler Pro League, Στιν Βαν Μπέβερ:

«Κάθε πρωτάθλημα θα πρέπει να λάβει την απόφαση που θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη. Η μορφή του βελγικού πρωταθλήματος είναι διαφορετική, με κανονική περίοδο και μετά με πλέι οφ. Έχουμε ακόμα μία αγωνιστική για την κανονική περίοδο και 10 για τα πλέι οφ. Αυτό που μας ώθησε να πάρουμε την απόφαση ήταν το γεγονός ότι δεν ήταν δυνατό να γίνουν προπονήσεις, να πηγαίνουμε στο γήπεδο. Έτσι αποφασίσαμε να το σταματήσουμε. Σεβόμαστε την UEFA, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση για το βελγικό ποδόσφαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η κατάσταση στην Jupiler Pro League διαμορφώνεται ως εξής:
Πρωταθλήτρια και συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League: Μπριζ
Προκριματικά του Champions League: Γάνδη
Στους ομίλους του Europa League: Σαρλερουά
Προκριματικά του Europa League : Σταντάρ Λιέγης, Αντβέρπ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή