Σε γυναικεία… χέρια η υπόθεση της παραπομπής σε δίκη “συμμορία” στο ποδόσφαιρο

Print Friendly, PDF & Email

Αρωμα… γυναίκας θα έχει η τελεσίδικη απόφαση, για την παραπομπή σε δίκη ή όχι του Βαγγέλη Μαρινάκη και 27 συγκατηγορουμένων του, για την υπόθεση της συμμορίας του ποδοσφαίρου.

Tρεις γυναίκες δικαστές θα κρίνουν, εαν θα παραπεμφθούν σε δίκη ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμα εμπλεκόμενοι, στην υπόθεση των “στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων” και συγκεκριμένα, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Το συμβούλιο εφετών, υπό την πρόεδρο εφετών Αννα Φωτοπούλου – Ιωάννου, θα επανεξετάσει την υπόθεση της πρώην εγκληματικής οργάνωσης, που μετατράπηκε με προγενέστερο βούλευμα σε συμμορία.

Μέλη του συμβουλίου εφετών, που θα κρίνει τους εμπλεκόμενους είναι οι εφέτες Ελένη – Παναγιώτα Λεβεντέλη, Αρετή Παπαθανασίου, Μαγδαληνή Καραγιάννη και Ευθυμία Νικολάου, εκ των οποίων θα επιλεγούν δύο, για να αποφασίσουν ως τριμελές συμβούλιο εφετών.

Την υπόθεση έστειλε στο συμβούλιο εφετών ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, με την πρόταση του οποίου επικυρώθηκε το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με πρόεδρο τον Κώστα Σταμαδιάνο, με το το οποίο είχαν απαλλαγεί οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, για τρία κακουργήματα και παραπέμπονταν μόνον για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και για σύσταση συμμορίας.

Υπενθυμίζεται ότι, την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του βουλεύματος Σταμαδιάνου είχε ζητήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ωστόσο η πρόταση του για το κακούργημα της εκβίασης απορρίφτηκε ομόφωνα από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η αναίρεση ως προς τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης βάζοντας οριστικά στο αρχείο την υπόθεση για τις τρεις αυτές κατηγορίες.

Πηγή: dikografies.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή