Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ για το μέλλον του πρωταθλήματος

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση ΕΠΟ – διαιτητών σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την τέλεση των αγώνων κυπέλλου την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων κάθισαν εκπρόσωποι της ΕΠΟ, της Super League, των διαιτητών, της FIFA, της UEFΑ, της Πολιτείας και της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, οι Βαγγέλης Γραμμένος και Αλέξης Δέδες εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία, ενώ παρόντες ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μέλο Περέϊρα μαζί με τους συνεργάτες του Μαρίν και Λίντμπεργκ, ο παρατηρητής της FIFA και της UEFA Πέτρ Φούσεκ και ο ταξίαρχος της Αστυνομίας Αθανασόπουλος. Τους διαιτητές εκπροσώπησαν οι διεθνείς ρέφερι Τάσος Παπαπέτρου, Γιάννης Παπαδόπουλος και οι βοηθοί Κωσταράς, Δημητριάδης.

Βασικό θέμα ήταν η αποχή των διαιτητών μετά τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου. Οι Ελληνες διαιτητές είναι θορυβημένοι με την επίθεση που δέχθηκε πριν 16 ημέρες ο Λαρισαίος συνάδελφός τους και ζήτησαν εγγυήσεις για την προστασία και την ασφάλειά τους προκειμένου να άρουν την απόφασή τους για αποχή ώστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Για το θέμα το εμπρηστικών δηλώσεων η ΕΠΟ υποστήριξε ότι όλες οι δηλώσεις που γίνονται κατά διαιτητών διαβιβάζονται κάθε εβδομάδα στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και από κει και πέρα είναι θέμα των οργάνων να κινήσουν τις διαδικασίες και να επιβάλλουν ποινές.

Οι διαιτητές ζήτησαν να υπάρξουν τιμωρίες όσων κάνουν δηλώσεις εναντίον τους και να εξασφαλιστεί ότι οι υπηρεσίες της ΕΠΟ λειτουργούν σωστά.

Μετά το τέλος της συνάντησης και ανάλογα με τις εγγυήσεις και τις υποσχέσεις που θα πήραν οι διαιτητές θα αποφασίσουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία αν θα άρουν ή όχι την απόφασή τους για επ’ αόριστον αποχή.

Πάντως στους κόλπους των διαιτητών υπάρχει φόβος αφού θεωρούν ότι δεν προστατεύονται.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή