Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο Σάπινα για τo Πανιώνιος-Ντιναμό

Print Friendly, PDF & Email

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος, που μετείχε σε μια από τις  μεγαλύτερες στοιχηματικές απάτες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο Κροάτης Άντε Σάπινα, καταδικάστηκε σήμερα, για τρία κακουργήματα, μετά από 14 χρόνια εκκρεμοδικίας.

Στο επίκεντρο της δράσης του ήταν ο αγώνας του Κυπέλλου UEFA Πανιωνίου – Ντιναμό Τυφλίδας (5 – 2), ο οποίος διεξήχθη την 1η Δεκεμβρίου 2004 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Ο Άντε Σάπινα, που έχει καταδικαστεί και στη Γερμανία ως εγκέφαλος διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, καταδικάστηκε και εκεί το Νοέμβριο του 2005, σε φυλάκιση 2 ετών και 11 μηνών.

Το Νοέμβριο του 2009 συνελήφθη από την Αστυνομία του Μπόχουμ, στη Γερμανία, για στήσιμο αγώνων, ενώ στις 15 Απριλίου του 2011 καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια κάθειρξη, μετά από ομολογία του για την εμπλοκή του 20 Αγώνων στην Ευρώπη.

Η έφεση του τότε, εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2014 και καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 5ετή φυλάκιση.

Σήμερα, μετά από πολλές αναβολές, καταδικάστηκε ερήμην, αφού δεν εμφανίστηκε.
Μοναδικά πρόσωπα της δίκης οι δημοσιογράφοι, που αποκάλυψαν τη δράση του στην Ελλάδα, Κυριάκος Θωμαΐδης και Σωτήρης Γιαννάτος.

Ο Άντε Σάπινα έμεινε αξέχαστος για αυτό που είπε στον διεφθαρμένο Γερμανό διαιτητή Ρόμπερτ Χόιτσερ: “Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος όσων στήνουν αγώνες”.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο στενός συνεργάτης του Άντε Σάπινα, ο φυγόδικος Ντάνιελ Ματάνοβιτς, το Δεκέμβριο του 2004, δυο μέρες μετά από τη λήξη του αγώνα Πανιωνίου – Ντιναμό Τυφλίδας, στις 3 Δεκεμβρίου 2004, εισέπραξε από το κερδισμένο παράνομο στοίχημα πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε μια βαλίτσα.

ΠΗΓΗ: dikografies.blogspot

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή