Πού πόνταρε ο ΠAO για να γλιτώσει τον υποβιβασμό και ποιοι τον “κρέμασαν”

Print Friendly, PDF & Email

Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη προσπάθεια που έγινε για να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, προκειμένου να μείνει στην κατηγορία ο Παναθηναϊκός, στέφθηκε με αποτυχία.

Η πλειοψηφία των ομάδων που ζήτησαν τη σύγκληση του ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσαν τεχνητή έλλειψη απαρτίας για να μη δεχτούν μια δεύτερη ήττα σε ψηφοφορία.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που στηρίζει ενεργά την τροποποίηση της ποινής υποβιβασμού, πίστευαν ότι μετά την παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στη συνάντηση με τις τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ και με την προσθήκη του «τριφυλλιού» σε αυτές για να βρεθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα άλλαζαν οι ισορροπίες και η πρόταση για αλλαγή της ποινής υποβιβασμού θα συγκέντρωνε τα 3/4 των ΠΑΕ-μελών του συνεταιρισμού.

Εκτός από τον Απόλλωνα Σμύρνης που άλλαξε στάση, στον Παναθηναϊκό ήλπιζαν ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσαν ο Παναιτωλικός, η Κασσιόπη, η Ξάνθη και ο Πλατανιάς, δηλαδή οι ομάδες χωρίς τηλεοπτική στέγη που είχαν ψηφίσει κατά της αλλαγής της ποινής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που “κρέμασε” τον Παναθηναϊκό είνα η Κασσιόπη που υπέγραψε την επιστολή για το συγκληθεί ΔΣ, αλλά δύο ημέρες πριν την τέλεσή του φέρεται να άλλαξε στάση και να ήταν έτοιμη να καταψηφίσει.

Η θέση της Ξάνθης και του Παναιτωλικού ήταν απρόβλεπτες, αν και στον Παναθηναϊκό “πόνταραν” στην ψήφο της ΠΑΕ του Αγρινίου.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πλατανιάς θα συντασσόταν με τα «όχι» του ΠΑΟΚ, του Αστέρα Τρίπολης, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κασσιόπης. Με πέντε αρνητικές ψήφους η ψηφοφορία ήταν από χέρι χαμένη αφού έπρεπε να συγκεντρωθούν 12 ψήφοι σε σύνολο 16.

Τελικά, η μοναδική ομάδα που άλλαξε στάση από αυτές που στην ψηφοφορία δεν είχαν ψηφίσει θετικά ήταν ο Απόλλωνας.

Ο Λεβαδειακός, τέλος, που πέρυσι έμεινε στην κατηγορία, παρότι βαθμολογικά υποβιβάστηκε, επειδή πήρε τη θέση του Ηρακλή, ο οποίος υποβιβάστηκε επειδή δεν πήρε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ούτως ή άλλως θα απείχε, όπως και την πρώτη φορά, για να ρίξει τον αριθμό των ψήφων που χρειάζονται για να περάσει η τροποποίηση της ποινής. Η ομάδα της Βοιωτίας επειδή πέρυσι ωφελήθηκε δεν ήθελε φέτος να ψηφίσει υπέρ της αλλαγής της ποινής, αλλά ήθελε με τη στάση να διευκολύνει μια τέτοια εξέλιξη. Αν ψήφιζε παρών ή λευκό η ψήφος θα μετρούσε ως αρνητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, από την στιγμή που η ΕΠΟ για να αλλάξει την ποινή θέλει σχετική εισήγηση από τη Λίγκα, θα επιχειρηθεί για τρίτη φορά η απόφαση να αλλάξει μέσω του συνεταιρισμού. Τρίτη και φαρμακέρη…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή