Σκέπτονται την παραίτηση τα μέλη της ΔΕΑΒ που παραμένουν απλήρωτα

Print Friendly, PDF & Email

Απλήρωτα όλο το 2016 και το 2017 παραμένουν τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) της ΓΓΑ.

Το πρόβλημα άρχισε όταν δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή το νομοσχέδιο Κοντονή που προέβλεπε τον τρόπο καταβολής αποζημίωσης. Λίγο μετά την υποβολή του συνολικού για τον αθλητισμό νομοσχεδίου σε διαβούλευση, ο Κοντονής έφυγε από τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού και έγινε υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο διάδοχός του Γ. Βασιλειάδης «τράβηξε πίσω» το νομοσχέδιο για να το επεξεργαστεί, όμως, μέχρι στιγμής νομοθετεί αποσπασματικά. Αδυνατεί ωστόσο να δώσει λύση στο πρόβλημα, αφού για να αποζημιωθούν τα μέλη της ΔΕΑΒ που δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση η οποία, κατά πληροφορίες, δεν έχει εκδοθεί με τη δικαιολογία ότι δεν θα γίνει δεκτή από το υπουργείο οικονομικών.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις παραίτησης όσων μελών δεν απασχολούνται στον δημόσιο τομέα, από μία επιτροπή η λειτουργίας της οποίας προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο, εισηγείται μαζί με την αστυνομία σχετικά με τις μετακινήσεις φιλάθλων και όχι μόνο και τα προηγούμενα χρόνια συντέλεσε στη χάραξη «παρεμβατικής πολιτικής» κυρίως στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή