“Σκέφτομαι να προσφύγω στο αρμόδιο δικαστήριο για τις εκλογές της ΕΠΟ”

Print Friendly, PDF & Email

“Θα γίνουν τελικά οι εκλογές στην ΕΠΟ στις 18 Αυγούστου;”

Aυτό αναρωτιέται στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Άποψη του Β. Μητρόπουλου, ο οποίος είχε προσφύγει κατά της νόμιμης σύγκλισης των εκλογών της ΕΠΟ τον περασμένο Οκτώβριο και το Διαιτητικό Δικαστήριο είχε κάνει κατά πλειοψηφία δεκτούς στην ουσία τους λόγους της προσφυγής ακυρώνοντας τις εκλογές, διορίζοντας προσωρινή διοίκηση και προσδιορίζοντας την τέλεσή τους με άλλη διαδικασία.

“Η απάντηση στο ερώτημα, αναφέρεται στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας, σηκώνει πολλή συζήτηση κι αυτό γιατί τόσο η προκήρυξη των εκλογών για τις 18 Αυγούστου, όσο και η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού στις 30 Ιουνίου βλάπτουν σοβαρά τη… νομιμότητα.”

Στη συνέχεια αναφέρει: “Αφού λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση της FIFA και του καταστατικού της ΕΠΟ του κου Δρόσου –του επονομαζόμενου και ως «εγώ δεν είμαι του τζάμπα»– η θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης έληξε τη Δευτέρα 31/7/2017, πώς το Δ.Σ. της ΕΠΟ, δηλαδή οι κ.κ. Δρόσος, Μπάρτζης, Δέδες και Βρύζας, την επομένη δηλαδή την 1/8 συνεδρίασε και αποφάσισε προκήρυξη της Γενικής Συνέλευση των αρχαιρεσιών στις 18/8;

Επίσης πώς είναι δυνατόν η παρουσία των παραπάνω αναφερομένων κυρίων να αποτελέσει το σώμα στην Εκλογική Επιτροπή, αφού η θητεία τους έχει λήξει;

Ας πάμε, όμως, και σε ένα άλλο πεδίο παρανομιών. Ο κ. Δρόσος και η παρέα του υπέπεσαν σε σοβαρό παράπτωμα σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού στις 30/6/2017. Σύμφωνα με το καταστατικό του, το Δ.Σ. της ΕΠΟ υποβάλλει προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού, τις οποίες γνωστοποιεί προ επτά (7) ημερών στις ποδοσφαιρικές ενώσεις. Οι προτάσεις εγκρίνονται ή απορρίπτονται από το σώμα της Γ.Σ.. Μόνο αυτή η διαδικασία τροποποίησης μπορεί να είναι σύννομη.”

Στο τέλος υπάρχουν δηλώσεις του ίδιου του εκδότη της εφημερίδας ο οποίος, μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

“Τον περασμένο Οκτώβριο ματαιώθηκαν οι εκλογές με προσφυγή μου στο Διαιτητικό Δικαστήριο λόγω ελλιπούς νομιμότητας στην προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης. Τότε χωρίς αμφιβολία η παράταξη του κ. Βαγγέλη Γραμμένου θα κέρδιζε τις εκλογές με έναν υγιεινό περίπατο. Σήμερα, η ανεκδιήγητη διοίκηση του κου Δρόσου έχει προκηρύξει εκλογές με μια διαδικασία επίσης παράνομη.

Σκέφτομαι σοβαρά να προσφύγω εκ νέου στο αρμόδιο δικαστήριο καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία. Στις προγραμματισμένες εκλογές για τις 18/8 η παράταξη του κου Β. Γραμμένου – αν γίνουν – θα κερδίσει με μεγαλύτερη ευκολία τις εκλογές, από τις προγραμματισμένες για τον περασμένο Οκτώβριο. Πάλι όμως η διαδικασία δεν θα είναι σύννομη.

Ο μόνος δισταγμός που έχω για να προσβάλω τις προσεχείς εκλογές οφείλεται στη βαθιά πεποίθησή μου ότι αποκλείεται στο μέλλον της ΕΠΟ να υπάρχει χειρότερη διοίκηση από αυτήν που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται “Επιτροπή Εξομάλυνσης”.” 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή