Τροπολογία για παράταση θητείας των μελών των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ

    Print Friendly, PDF & Email

    Τον προσεχή Αύγουστο λήγει η θητεία των μελών των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ που απαρτίζονται από τακτικούς δικαστές (πειθαρχικές επιτροπές ΕΠΟ, Super League, Football League, επιτροπή εφέσεων EΠΟ, διαιτητικό δικαστήριο ΕΠΟ) καθώς και των δύο εισαγγελέων που αποτελούν το όργανο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ.

    Είχαν εκλεγεί από τη ΓΣ της ΕΠΟ τον Αύγουστο του 2015 βάσει των διατάξεων του Ν.4326/2015 «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε επί υπουργείας Σταύρου Κοντονή.
    Ωστόσο ο νόμος προβλέπει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς που στελεχώνουν τα όργανα έχουν τριετή θητεία η οποία δεν ανανεώνεται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus o υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης προτίθεται να περάσει τροπολογία που θα παρατείνει τη θητεία των υπαρχόντων μελών των δικαστικών οργάνων αίροντας τη δέσμευση περί τριετούς θητεία που δεν ανανεώνεται.

    Εφόσον συμβεί αυτό η ΕΠΟ δεν θα οδηγηθεί σε ΓΣ για εκλογή νέων δικαστών και εισαγγελέων και όσοι επιθυμούν θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

    Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

    Καμία δημοσίευση για προβολή