Σκέψεις για μεγάλη παράταση της μεταγραφικής περιόδου κάνει η FIFA

Print Friendly, PDF & Email

Ανάμεσα στα μέτρα που σχεδιάζει η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη ύφεση από την πανδημία του κορωνοϊού είναι και η θέσπιση μιας έκτακτης μεταγραφικής περιόδου ως τον Ιανούαριο του 2021.

Μια από τις σκέψεις των ανθρώπων που παίρνουν τις αποφάσεις είναι η επέκταση της μεταγραφικής περιόδου έως τον Ιανουάριο του 2021, όπως αναφέρει το βράδυ της Τρίτης (24/3) η Telegraph.

Ούτως ή άλλως το προσεχές καλοκαίρι, λόγω της κρίσης που γέννησε ο ιός COVID-19, υπολογίζεται πως η ποδοσφαιρική αγορά θα υποστεί πολύ μεγάλη «καθίζηση» ως προς τα ποσά που θα διατεθούν για μεταγραφές και η FIFA εκτιμά, πως ένα τέτοιο (έκτακτο) μέτρο, θα μπορούσε να επαναφέρει μία σχετική «κανονικότητα» σε όλο το ποδοσφαιρικό φάσμα.

Τη στιγμή μάλιστα, που πάρα πολλές ομάδες παγκοσμίως έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν στους παίκτες τους σκέψεις για μειώσεις αποδοχών, λόγω του κορονοϊού. Κι ως εκ τούτου ένα περαιτέρω «άνοιγμα» της μεταγραφικής αγοράς, θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε όλες τις ομάδες.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί επί τάπητος από τους αξιωματούχους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, σε επαφές που θα γίνουν το προσεχές διάστημα με τις ομάδες και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή