Σκοπιανό: «Κλειδώνει» Nova ή Gorna Makedonija

Print Friendly, PDF & Email

Τα Nova Makedonija και Gorna Makedonija φαίνεται να είναι τα δύο επικρατέστερα ονόματα για την ΠΓΔΜ, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες γύρω από το Σκοπιανό.

Από τις 17:30 ώρα Ελλάδος βρίσκεται σε εξέλιξη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία και του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 21:00 ώρα Ελλάδος, διέκοψαν για φαγητό και αναμένεται να συνεχίσουν λίγο αργότερα τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που θα κρίνουν όχι μόνο το όνομα του γειτονικού κρατιδίου, αλλά και το αν τα Σκόπια θα προλάβουν το… τρένο της εισόδου στο ΝΑΤΟ.

Καταλήγουν σε Nova Makedonija ή Gorna Makedonija
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο προαναφερθέντα ονόματα είναι, πλέον, τα επικρατέστερα για το γειτονικό κρατίδιο, καθώς τις συγκεκριμένες ονομασίες φαίνεται να προκρίνει -ή να μην απορρίπτει- η ελληνική πλευρά.

Τα Σκόπια, εξάλλου, φέρονται να έχουν ήδη απορρίψει το Vardarska Makedonija, ενώ το Ilinden Makedonija που πρότειναν την περασμένη εβδομάδα έχει ήδη «καεί», μετά τις μεγάλες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

H συνέχεια στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή