«Σκοπός είναι από τη νέα σεζόν να μπούμε σε μια νέα εποχή με μετακινήσεις»

Print Friendly, PDF & Email

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά το τέλος της συνάντησης με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητου και Πανιώνιου, για τις μετακινήσεις οπαδών, τόνισε πως για λόγους ισονομίας το πλαίσιο δεν θα αλλάξει φέτος, ωστόσο πρόθεσή του είναι την επόμενη σεζόν να θεσπιστεί ένα συνολικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τις μετακινήσεις.

Ο Γ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε επίσης στις διοικητικές αποφάσεις του, που καταπατήθηκαν την τρέχουσα σεζόν, αλλά και στο ζήτημα της ποινικής ευθύνης για τις οργανωμένες μετακινήσεις, στο οποίο διαφωνούν οι ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτό που νομίζω ότι μας έχει μάθει η κρίση της χώρας αυτά τα χρόνια είναι ότι δεν πρέπει πια τα προβλήματα να τα βάζουμε κάτω από το χαλί. Πρέπει να συζητάμε, να συνθέτουμε και σιγά σιγά μέσα από διαφωνίες να κάνουμε την Ελλάδα κανονική χώρα. Τέτοια ήταν και η πρωτοβουλία για τη συνάντηση σήμερα, για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της μετακίνησης των οπαδών, το ζήτημα των απαγορεύσεων και πως θα δομήσουμε κανόνες που θα ισχύουν για όλους. Το τελευταίο διάστημα είδαμε πως διοικητικές αποφάσεις δικές μου για τις μετακινήσεις διαστρεβλώθηκαν και καταπατήθηκαν. Είχε δύο σκέλη η συζήτηση. Το παρόν και τους κανονισμούς για το μέλλον.

Η χρονιά ως τώρα κατά κοινή αποδοχή θα πάει καλά και πιστεύω πως αυτό θα συνεχιστεί. Ως το τέλος της σεζόν θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο με αυστηρές ποινές όταν αυτό παραβιάζεται. Η Λίγκα έλαβε πρωτοβουλία, μετά από παρακίνηση μου, να παρουσιάσει ως το τέλος του μήνα, ένα σχέδιο για τις μετακινήσεις των οπαδών και να το επεξεργαστεί μαζί με την ομάδα εργασίας του Υφυπουργείου.

Σκοπός είναι από τη νέα σεζόν να μπούμε σε μια νέα εποχή, με μετακινήσεις κι αυτό είναι η θέληση μου. Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα χωρίς αντεγκλήσεις, κάτι που δείχνει πως όλοι έχουν επίγνωση των προβλημάτων. Είμαστε αισιόδοξοι γι’αυτό το λόγο. Ζήτησα αυτοσυγκράτηση, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο, πρέπει να πέσουν οι τόνοι ώστε να κινούμαστε σε καθεστώς ηρεμίας. Εκ φύσεως είμαι αισιόδοξος και όλοι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι μετά από αυτή την συνάντηση. Υπάρχει κοινή βούληση για να λυθεί το θέμα.

Για φέτος συνεχίζουμε έτσι. Πρότεινα 4 διαφορετικά πλαίσια, από ριζοσπαστικά ως συντηρητικά. Αποφασίσαμε να κινηθούμε συντηρητικά. Απαγόρευση μετακινήσεων πλην εξαιρέσεων και ποινές, προχωράμε με το υπάρχον πλαίσιο. Για όρους ισονομίας δεν θα έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές τώρα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα μεγάλες αλλαγές και δεν θέλαμε μουρμούρα και γκρίζες ζώνες για διακριτική μεταχείριση ομάδων.

Υπάρχει ένα ζήτημα για τις οργανωμένες μετακινήσεις και την ποινική ευθύνη. Οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να συνοδεύεται από ένα συνολικό πλαίσιο, ούτε μπορεί να έρθει από μόνη της. Είναι λογικές οι ενστάσεις, όμως δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξουμε την κατεύθυνση της ποινικής ευθύνης. Πρέπει να αλλάξει συνολικά το πλαίσιο.

Η αστυνομία είναι για να συνδράμει τις οποίες αποφάσεις. Εχει την ευθύνη να τηρεί το υπάρχον πλαίσιο. Θα παίξει κομβικό ρόλο από δω και πέρα, μιλάμε για συνολική αλλαγή-μεταρρύθμιση.

Στα παιχνίδια που δεν έχουμε μετακινήσεις, όπως αυτά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, δεν γίνεται να έχουμε πρόβλημα, αν και στην Ελλάδα ζούμε. Το μεγάλο πρόβλημα πια θα είναι ο τελικός Κυπέλλου.

Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους από τη νέα σεζον, όταν θα έχουμε και νέο πλαίσιο. Με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις, όλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και τους απασχολεί όλους».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή